Palatul Parlamentului

Info

Palatul Parlamentului se află pe Str. Izvor nr. 2-4, Bucureşti.

Este necesar să aveţi un act de identitate pentru a vizita clădirea.

Taxă de vizitare: Da

www.cic.cdep.ro

Descoperă

Palatul Parlamentului se află în partea centrală a Bucureştiului, pe malul drept al Dâmboviţei şi este sediul Parlamentului României.

Construcţia impresionantei clădiri a început în anul 1984 la solicitarea lui Nicolae Ceauşescu, care a dispus ca vechiul şi pitorescul cartier Uranus să fie distrus complet pentru a face loc ambiţiilor sale megalomanice.

Clădirea numără aproximativ 1000 încăperi, dintre care 440 birouri, peste 30 săli şi saloane, patru restaurante, trei biblioteci, două parcări subterane şi o sală de concerte.

Veţi fi impresionaţi de interioarele luxoase cu imense scări de marmură, de uşile bogat sculptate, de candelabrele enorme, de covoarele şi mobila comandate special sau de numeroasele mozaicuri.

Pe lângă Camera Deputaţilor şi Senatul României, clădirea găzduieşte şi Muzeul Naţional de Artă Contemporană unde se desfăşoară numeroase evenimente de profil.

Știați că?

Cu o suprafaţă de 330 000 m², clădirea palatului ocupă locul 2 în Cartea Recordurilor la capitolul „Clădiri administrative“, după clădirea Pentagonului şi depăşeşte cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.

Aspecte de conservare

Casa Poporului s-a vrut a fi distrusă la revoluţia din 1989 pentru a şterge urmele trecutului de sub dictatura lui Nicolae Ceauşescu.

Acest lucru însă nu s-a întâmplat, iar aceasta reprezintă astăzi, datorită istoriei şi dimensiunii sale, o atracţie turistică foarte căutată.

Vremea


miercuri
-4°C

joi
5°C

vineri
9°C
Activități