Opera Naţională Bucureşti

Info

Opera se află pe Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 70-72, Bucureşti.

Taxă de vizitare: Nu

www.operanb.ro

Descoperă

Opera Naţională din Bucureşti reprezintă unul din marile simboluri culturale ale capitalei, funcţionând ca instituţie încă din anul 1921. Aceasta este astăzi cel mai mare teatru liric din România, precum şi una din cele patru opere naţionale alături de cele din Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Actuala clădire, unde se găseşte prestigioasa instituţie numită iniţial Teatrul de Operă şi Balet, a fost construită în anii ‘50 şi poate găzdui până la 952 de spectatori. La etajul al doilea al clădirii aveţi ocazia să vizitaţi Muzeul Operei, unde veţi găsi colecţii de fotografii, costume de scenă şi busturi ale unor mari artişti.

De asemenea, în parcul din faţa clădirii veţi putea admira bustul compozitorului George Enescu. Opera Naţională este gazda multor festivaluri printre care se număra şi Festivalul Internaţional George Enescu.

Știați că?

Opera Naţională Bucureşti îşi desfăşoară activitatea în actualul sediu de 62 de ani, fiind mutată aici după ce fostul sediu din cadrul Teatrului Naţional a fost bombardat din greşeală în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Aspecte de conservare

Clădirea Operei Naţionale din Bucureşti, ce se află pe lista monumentelor istorice, a suferit între anii 2013-2014 ample lucrări de consolidare şi renovare. De asemenea, acustica sălii a fost îmbunătăţită.

Vremea


miercuri
5°C

joi
7°C

vineri
7°C
Activități