Muzeul Naţional de Istorie Naturală

Info

Muzeul este situat pe Şos. Kiseleff nr.1, Bucureşti. Plăcuţele de prezentare a exponatelor afişează informaţiile în limbile română şi engleză. O parte din exponate au parte de comentarii audio disponibile în limbile română, franceză şi engleză.

Taxă de vizitare: Da

www.antipa.ro

Descoperă

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa“ inaugurat în anul 1843, este în prezent unul dintre cele mai vizitate muzee din România.

Colecţiile sale din domeniile etnologiei, mineralogiei, zoologiei şi paleontologiei, cuprind peste 2 milioane de exponate. Acestea sunt organizate în „Biodiversitatea României“ la demisol, „Ecosisteme de pe Terra“ la parter, iar la etaj se regăsesc exponatele colecţiilor de etnologie, preistorie şi istorie, mineralogie, entomologie şi biologie marină.

Toate exponatele pot fi vizionate într-o manieră foarte modernă şi interactivă existând multe proiecţii de sunete, lumini sau ecrane tactile.

Știați că?

Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa reprezintă una dintre cele mai vechi instituţii de cercetare a biodiversităţii şi de educare şi culturalizare a publicului din România.

Aspecte de conservare

Muzeul a făcut parte dintr-un proiect ambiţios de renovare şi reorganizare, fiind redeschis publicului în anul 2011. Acesta este în prezent unul dintre cele mai moderne şi interactive muzee din România.

Vremea


vineri
-2°C

duminică
1°C

luni
-1°C
Activități