Ateneul Român

Info

Ateneul este situat pe Str. Franklin nr. 1-3, Bucureşti.

Taxă de vizitare: Da

www.fge.org.ro

Descoperă

Ateneul Român este, fără doar şi poate, unul din monumentele emblematice ale Bucureştiului, dominând Piaţa George Enescu de peste 120 de ani.

Stilul arhitectonic adoptat este o combinaţie de elemente neoclasice şi eclectice, iar prezenţa coloanelor aminteşte de templele ionice greceşti. Interiorul Ateneului Român este fabulos, o frescă impresionantă înfăţişând episoade marcante ale istoriei românilor împodobind sala de concerte.

Având o capacitate de aproape 1000 de locuri şi o acustică excelentă, aici au loc unele dintre cele mai prodigioase evenimente şi festivaluri precum Festivalul Internaţional George Enescu.

Știați că?

Ateneul Român a fost construit pe locul unde se începuse deja turnarea fundaţiei unui manej şi a unor grajduri de către Societatea Ecvestră Română.

Deoarece costurile pentru construirea unui astfel de palat erau ridicate, pentru strângerea de fonduri Primăria a lansat o loterie a cărei lozincă „Daţi un leu pentru Ateneu“ a devenit foarte populară la acea vreme şi a ajutat la finalizarea edificiului.

Aspecte de conservare

Starea de conservare este foarte bună după restaurarea din anul 2004. Din anul 2007, Ateneul este inclus pe lista Patrimoniului European.

Vremea


duminică
15°C

luni
28°C

marți
24°C
Activități