Mănăstirea Snagov

Info

Mănăstirea Snagov se află în localitatea Siliştea Snagovului, judeţul Ilfov. Aceasta este vizitabilă tot timpul anului. Deoarece mănăstirea se află pe o insulă, accesul se poate face prin intermediul unui pod pietonal de pe malul stâng al lacului Snagov (din satul Siliştea Snagovului).

Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Mănăstirea Snagov dăinuieşte de peste 600 de ani pe insula situată în partea nordică a lacului Snagov şi a reprezentat de-a lungul veacurilor loc de refugiu pentru unii domnitori, dar şi loc de temniţă. Construită în stil bizantin cu elemente decorative în stil românesc, biserica mănăstirii încă mai păstrează la interior câteva fresce din secolul al XV-lea.

Există o legendă conform căreia trupul domnitorului Vlad Ţepeş ar fi înmormântat chiar în biserica mănăstirii Snagov, unde într-adevăr a fost descoperit trupul unei persoane de rang înalt. Conform documentelor istorice clopotniţa bisericii datează din vremea lui Vlad Ţepeş.

Știați că?

La mănăstirea Snagov a funcţionat o tipografie înfiinţată de Constantin Brâncoveanu, unde s-au tipărit primele cărţi în limba română cu caractere latine.

Aspecte de conservare

Starea de conservarea a bisericii este bună, însă construcţia podului metalic pietonal care duce spre insula unde se află mănăstirea, şi viitoarea transformare a acestuia într-o pasarelă auto, ar aduce grave prejudicii ecosistemului.

Vremea


marți
0°C

miercuri
3°C

joi
6°C
Activități