Călătoria în România

Infrastructura de transport din România a fost semnificativ îmbunătăţită în ultimii ani, chiar dacă unele drumuri nu sunt complet reabilitate. Există mai multe autostrăzi în construcţie, dar majoritatea nu sunt încă operaţionale complet, o excepţie făcând cea care leagă Bucureştiul de litoral sau cea care leagă Bucureştiul de Piteşti.

În ceea ce priveşte infrastructura de transport feroviar, deşi vagoanele au fost reabilitate în marea lor majoritate, din păcate vitezele de deplasare pe unele tronsoane de cale ferată sunt extrem de mici datorită unor lucrări de modernizare. Prin urmare, vă puteţi aştepta ca parcurgerea unei distanţe de 450-500 km să dureze între 8 şi 10 ore.

 

Călătoria cu trenul

România are o rețea feroviară foarte densă care ajunge, practic, în fiecare oraş şi într-un număr considerabil de sate. Pentru că reţeaua feroviară se află în prezent la stadiul de modernizare, privită în ansamblu, aceasta nu este într-o stare foarte bună, trenul având viteze mici şi frecvenţa limitată pe mai multe rute. Cu toate acestea, călătoria cu trenul rămâne o opţiune de luat în seamă pentru călătorii pe distanţe lungi.

Cele mai multe trenuri sunt operate de către transportatorul de stat, Căile Ferate Române, (SNCFR). Multe linii secundare sunt operate exclusiv de companii private: Regiotrans, Regional, Transferoviar şi Servtrans.

Trebuie menţionat că există mai multe căi ferate cu ecartament îngust în unele zone pitoreşti, reabilitate în scop turistic. Acestea sunt diponibile pentru excursii în grupuri mici, dar şi pentru turişti individuali, cum ar fi „mocăniţa“, un fost tren forestier pus în mişcare de o locomotivă cu abur care circulă printr-un peisaj de poveste. Un exemplu notabil este calea ferată de pe Valea Vaserului, din Maramureș, unde se circulă zilnic de la începutul verii şi până la sfârşitul toamnei.

 

Călătoria cu maşina

Călătoria cu maşina este cel mai simplu mod de transport, iar majoritatea turiştilor aleg să conducă pe drumurile pitoreşti de aici. Multe dintre drumurile importante din România au reprezentat în trecut rute comerciale medievale, iar în prezent acestea trec direct prin centrul multor sate. Astfel, traficul pe aceste drumuri poate fi, uneori, foarte lent, fiind îngreunat de camioane, căruţe trase de cai, sau chiar cirezi de vaci sau oi aflate în tranzit.

Se pot închiria maşini direct din aeroport sau din principalele oraşe. Informativ, în Bucureşti şi în întreaga ţară închirierile încep de la € 20 – 30 € pe zi (fără combustibil) pentru un hatchback mic, 65 – 90 € pentru o maşină medie sau SUV şi se poate ajunge până la € 170 – 200 € pentru o maşină sedan de lux sau un SUV de lux.

Limitele de viteză sunt de 130 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile naţional europene, 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri şi 50 km/h sau 70 km/h în zonele urbane.

Poliţia din România are o politică de toleranţă zero faţă de conducerea sub influenţa alcoolului, controalele fiind foarte frecvente şi practic orice cantitate de alcool din sânge însemnând conducere în stare de ebrietate.

 

Călătoria cu autocarul sau microbuzul

Călătoria cu autocarul sau microbuzul poate fi metoda cea mai puţin costisitoare pentru a călători între oraşe. În oraşele din România puteţi găsi, de obicei, una sau mai multe terminale de autocar (autogara). De aici, autocarele şi microbuzele se îndreaptă spre oraşele şi satele din zonele apropiate, dar şi spre alte oraşe din ţară.

Autobuzele din oraşe sunt adesea destul de aglomerate. Acest lucru oferă oportunităţi bune pentru hoţii de buzunare. Deci, fiţi foarte atenţi!

 

Călătoria cu taxiul

Taxiurile sunt (relativ) ieftine în România. Tariful per km este de aproximativ € 40-70 Cenţi (1.59-3.50 RON), având acelaşi preţ şi pentru pornire. Tarifele foarte mici fac ca taxiurile să fie o modalitate populară de a călători, atât pentru localnici cât şi pentru turişti, aşa că în timpul orelor de vârf pot fi greu de găsit.

Sosiţi pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, puteţi comanda gratuit un taxi, prin intermediul dispozitivelor touch screen, localizate în zona publică din terminalul Sosiri. Taximetrele preiau călătorii direct de la ieşirea din terminal, la etajul întâi, în baza tichetului emis de automatul touch screen. Tarifele pentru aceste curse sunt cuprinse între 1, 59 lei/km – 3, 50 lei/km.

De la aeroport puteţi alege să călătoriţi spre Bucureşti şi cu autobuzul 783 îmbarcându-vă direct de la terminalul sosiri.

 

Călătoria cu avionul

Transportul aerian ca mijloc de transport intern este din ce în ce mai mai popular, deoarece, în ultimii ani creşterea concurenţei a dus la scăderea preţurilor (uneori o călătorie cu avionul costă mai puţin ca cel mai ieftin bilet de autobuz sau tren). Acest lucru, alături de îmbunătăţirea infrastructurii, au condus la creşterea numărului de pasageri, comparativ cu deceniile trecute.

Patru companii aeriene oferă zboruri interne în România în prezent: Tarom, Carpatair, WizzAir şi Blue Air.

Unele aeroporturi pot fi destul de îndepărtate de centrele oraşelor, şi, în timp ce unele oraşe mai mari au parte de transport public (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea), în unele (cum ar fi Craiova sau Iaşi), transportul spre şi de la aeroport trebuie să se bazeze pe taxiuri. Chiar şi aşa, un tarif pentru un taxi din centrul acestor oraşe şi până la aeroport nu ar trebui să coste mai mult de 5-10 euro.