Biserica Stavropoleos

Info

Biserica este situată pe Str. Stavropoleos nr. 4, Bucureşti. Aceasta este deschisă tot timpul anului, fiind închisă pentru vizitare în timpul slujbelor religioase.

Taxă de vizitare: Nu

www.stavropoleos.ro

Descoperă

Biserica Stavropoleos, situată în centrul vechi al Bucureştiului, a fost ridicată în urmă cu 300 de ani şi reprezintă unul dintre cele mai remarcabile monumente istorice ale capitalei.

Numele bisericii este de inspiraţie greacă şi înseamnă „Oraşul Crucii“ (Stauropolis în original). De dimensiuni reduse şi o simplitate atrăgătoare, biserica este construită în stilul arhitectonic brâncovenesc tarziu caracteristice fiind ancadramentul ferestrelor cu motive florale şi brâul împletit.

Biblioteca bisericii adăposteşte peste 10 000 de volume de teologie, artă, istoria şi civilizaţia românească medievală sau cultura medievală europeană.

Știați că?

De-a lungul timpului, biserica a fost afectată de numeroase cutremure, în anul 1840 aceasta pierzându-şi turla.

Aspecte de conservare

În condiţiile în care biserica a avut de-a lungul secolelor mult de suferit fie din cauza incendiilor, fie din cauza cutremurelor, multe din elementele originale s-au păstrat intacte până în prezent. Printre acestea puteţi admira catapeteasma, fresca de deasupra pridvorului sau icoanele vechi.

Vremea


vineri
-1°C

sâmbătă
2°C

duminică
1°C
Activități