Grădina Botanică din Bucureşti

Info

Grădina se află pe Şos. Cotroceni nr. 32, Bucureşti.

Program: zilnic între orele 08:00 – 18:00.

Muzeul Botanic – marţi, joi, sâmbăta şi duminica între orele   09:00-13:00.

Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Inaugurată în actualul spaţiu în anul 1891, Grădina Botanică a capitalei se întinde pe 17, 5 ha în apropierea Palatului Cotroceni.

Cele peste 10 000 de specii de plante sunt distribuite în diferite sectoare, aşa că puteţi admira atât plante mediteraneene cât şi flora carpatică. În sere există colecţii de palmieri, orhidee, ferigi exotice, plante subtropicale, plante tropicale de apă şi de zone umede. Tot aici găsiţi şi Muzeul Grădinii Botanice, găzduit într-o frumoasă clădire în stil brâncovenesc.

În Grădina Botanică se organizează şi diferite evenimente, de la cele destinate mediului şi până la vizionări de filme în aer liber.

Știați că?

Carol Davila a întemeiat prima Grădină Botanică din Bucureşti lângă Facultatea de Medicină în anul 1860. Grădina a fost mutată în spaţiul actual de către celebrul botanist român Dimitrie Brândză în 1884, care a conceput-o după planurile arhitectului peisagist belgian Louis Fuchs.

Aspecte de conservare

În prezent, starea de conservare a grădinii este bună. Ierbarul Grădinii Botanice din Bucureşti are astăzi circa 500 000 de planşe, fiind organizat în două mari secţiuni.

Vremea


vineri
4°C

sâmbătă
3°C

duminică
9°C
Activități