Rezervaţia Naturală Complexă Snagov

Info

Rezervaţia Naturală Complexă Snagov se află la 40 km de Bucureşti, în localitatea Snagov, judeţul Ilfov. Aceasta este vizitabilă tot timpul anului, în principiu cu acordul custodelui.

Taxă de vizitare: Nu

www.fundatiasnagov.ro

Descoperă

Constituită în anul 1952, Rezervaţia Naturală Complexă Snagov este o arie naturală protejată de interes naţional situată la 40 de km nord de Bucureşti. Rezervaţia, de 110 ha, cuprinde Aria Naturală Protejată Lacul Snagov (100 ha) şi Aria Naturală Protejată Pădurea Snagov (10 ha).

Rezervaţia naturală ce face parte din vechii Codrii ai Vlăsiei, găzduieşte o mare varietate de specii de floră şi faună şi, de asemenea, reprezintă un important culoar în migraţia păsărilor călătoare.

Printre activităţile de care vă puteţi bucura în această oază verde se numără: observarea păsărilor, închirieri de bărci, caiac şi canoe, dar şi plimbări cu bicicleta.

Știați că?

Rezervaţia Naturală Complexă Snagov cuprinde 2700 specii de floră şi faună, din care circa 171 sunt specii protejate rare. Iniţial aria a devenit protejată pentru doar 6 specii.

Aspecte de conservare

Rezervaţia naturală complexă Snagov este o zonă foarte sensibilă deoarece aici influenţa antropică a fost si este foarte vizibilă.

Fundaţia Snagov încearcă promovarea unui turism responsabil prin diverse activităţi de conştientizare, inclusiv în rândul tinerilor.

Vremea


vineri
-2°C

sâmbătă
2°C

duminică
1°C
Activități