Muzeul Naţional de Geologie

Info

Muzeul este situat pe Şos. Kiseleff nr. 2, Bucureşti. Acesta dispune la parter de un magazin de suvenire de unde puteţi achiziţiona bijuterii din pietre preţioase şi semipreţioase, obiecte de ceramică, eşantioane de minerale şi fosile sau cărţi poştale etc.

Taxă de vizitare: Da

www.geology.ro

Descoperă

Muzeul Naţional de Geologie, deschis publicului în anul 1990, este găzduit de o impunătoare clădire în stil neo-brâncovenesc de la începutul secolului XX ce a fost iniţial destinată Institutului de Geologie al României.

Din cele peste 70 000 de exponate pe care le deţine muzeul, doar câteva mii pot fi admirate de către public, restul fiind destinate activităţilor ştiinţifice. Astfel, exponatele ce pot fi admirate aici provin din colecţii de mineralogie, petrografie, paleozoologie şi paleobotanică atât din România, cât şi din alte părţi ale lumii. Cele mai spectaculoase piese ale muzeului sunt poate „florile de mină“ aduse din Munţii Banat, Maramureş şi Apuseni.

Știați că?

Muzeul Naţional de Geologie deţine cea mai completă colecţie de roci şi fosile din România. În cadrul colecţiilor Muzeului Naţional de Geologie puteţi admira exemplare de roci vechi de 1,9 miliarde de ani, dar şi cele mai vechi urme de viaţă (600 milioane de ani) descoperite pe teritoriul României.

Aspecte de conservare

Clădirea muzeului şi infrastructura interioară de prezentare nu au mai beneficiat de investiţii majore din momentului inaugurării sale, în anii ‘90.

Vremea


vineri
-1°C

sâmbătă
2°C

duminică
1°C
Activități