Atracţii

Cu ce să începem? Probabil sunt un milion de lucruri incredibile de văzut în România.
Ce aţi zice dacă aţi descoperi istoria veche de mii de ani vizitând cetăţile dacice de la Orăştie? Sau cum ar fi să descoperiţi ţinutul civilizaţiei lemnului din Maramureş? Sau Ținutul Zimbrului? Dar cum vă sună idea unei plimbări prin Delta Dunării? Sau poate preferaţi o vizită la bisericile pictate sau la cele din lemn incluse în Patrimoniul UNESCO? Sau una la un cimitir…vesel? Ce spuneţi de un weekend pe țărmul Mării Negre? Sau cum ar fi să vă aventuraţi pe cele mai înalte culmi carpatice? Cum ar fi să redescoperiţi istoria Transilvaniei într-un tur al bisericilor fortificate?

Am putea s-o ţinem aşa la nesfârşit, dar poate cel mai bine ar fi să începeţi să exploraţi categoriile de mai sus pentru a vedea cât de variate şi fascinante sunt atracţiile pe care le are România de oferit.

Multe dintre atracţiile naturale şi chiar unele culturale (de exemplu bisericile) se pot vizita în mod gratuit, iar acolo unde se percepe o taxă de vizitare, este vorba despre o sumă modică care asigură conservarea sitului.