Teatrul Naţional Bucureşti

Info

Teatrul Naţional se află în Piaţa Universităţii, Bucureşti.

Taxă de vizitare: Nu

www.tnb.ro

Descoperă

Înfiinţat în anul 1836 sub denumirea de „Societatea Filarmonicii“, Teatrul Naţional „I. L. Caragiale“ Bucureşti este astăzi unul din simbolurile culturale naţionale.

De-a lungul vremii, în cele şapte săli ale teatrului s-au jucat numeroase piese din dramaturgia românescă şi universală. Astăzi instituţia este un centru cultural complex unde, pe lângă teatru, se organizează expoziţii şi lecturi.

Anual, teatrul găzduieşte diferite festivaluri naţionale şi internaţionale.

Știați că?

Primul sediul al Teatrului Naţional a fost într-o clădire construită în stil baroc în anul 1852 pe Calea Victoriei, distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Pe terenul rămas liber s-a construit un hotel a cărui intrare reproduce, în amintirea fostei clădiri, porticul de acces.

Aspecte de conservare

În perioada 1983-1984, clădirea sediului actual al teatrului a fost modificată considerabil, astfel întreaga faţadă fiind acoperită pentru a reprezenta mai mult arhitectura şi regimul auster al comunismului din acea perioadă.

În anii 2012-2014 s-a început un amplu proces de renovare, clădirea astfel recăpătându-şi forma iniţială, din 1973.

Aceste modificări şi-au pus amprenta şi pe organizarea interioară a instituţiei, devenită un spaţiu complex de comunicare culturală.

Vremea


miercuri
4°C

joi
7°C

vineri
7°C
Activități