Parcul Herăstrău

Info

Parcul este situat între Șos. Kiseleff, Șos. Bucureşti-Ploieşti, Șos. Nordului, Bd. Aviatorilor, şi Bd. Mareşal Constantin Prezan, Bucureşti.

Taxă de vizitare: Nu

www.herastrauparc.ro

Descoperă

Parcul Herăstrău este un loc favorit de recreere şi odihnă al bucureştenilor, ce se întinde pe 187 ha în nordul Bucureştiului.

Amenajarea sa a început în anul 1936 când a primit numele regelui Carol al II lea, suferind ulterior câteva extensii. Cele mai atractive obiective din parc sunt Teatrul de Vară, situat lângă Muzeul Naţional al Satului şi Grădina Japoneză, unde pot fi admiraţi cireşii floriferi.

În parc vă puteţi plimba cu bicicletele, iar pe lac puteţi face plimbări cu barca, cu vaporaşul sau de ce nu, cu caiacul sau canoea. Aici există de asemenea şi numeroase spaţii de joacă, pentru copii, şi de recreere precum cafenele şi restaurante unde va puteţi relaxa în voie.

Parcul Herăstrău este de asemenea gazda multor evenimente şi festivaluri, iar vara se amenajează aici un cinematograf în aer liber.

Știați că?

Parcul Herăstrau a fost construit în anul 1936 pe locul unei zone mlăştinoase care a fost asanată în 1930.

Aspecte de conservare

Pe malul de nord-est al lacului Herăstrău, a fost descoperită o aşezare paleolitică de locuire civilă, motiv pentru care a fost inclus în Repertoriul Arheologic Naţional. Parcul Herăstrău este declarat monument istoric de clasa A.

Vremea


sâmbătă
19°C

duminică
26°C

luni
29°C
Activități