Muzeul Naţional Cotroceni

Info

Muzeul este situat pe Bd. Geniului nr. 1, Bucureşti.

Vizitarea acestuia se face doar cu programare, în grupuri de maxim 15 persoane, însoţite de un ghid de specialitate.

Taxă de vizitare: Da

www.muzeulcotroceni.ro

Descoperă

Muzeul Naţional Cotroceni este găzduit din anul 1992 în Palatul Cotroceni, o clădire simbol a României, devenită după revoluţia din 1989 sediul Preşedinţiei României.

Palatul Cotroceni întemeiat acum patru secole, este un loc încărcat de istorie, de-a lungul timpului multe tratate fiind încheiate aici. Pe lângă încăperile fastuoase veţi putea admira şi peste 20 000 de obiecte din colecţii de artă plastică, artă decorativă, istorie sau arheologie. În cadrul unei vizite aici nu rataţi Biserica Cotroceni pentru a-i afla istoria zbuciumată.

Știați că?

Biserica din cadrul Domeniului Palatului Cotroceni a fost dărâmată în anul 1984 la cererea lui Nicolae Ceauşescu, care dorea să construiască pe locul ei un bazin de înot. După anul 1990, biserica a fost reconstruită în acelaşi loc, în cadrul acesteia fiind integrate câteva din elementele originale.

Aspecte de conservare

Palatul Cotroceni a suferit de-a lungul timpului multe modificări, ultima reconstrucţie având loc după devastatorul cutremur din anul 1977. Lucrările au fost gata în 10 ani.

În 1994 Muzeul Naţional Cotroceni a fost distins cu premiul European Museum of the Year Award — Special Commendation 1994.

Vremea


vineri
-1°C

sâmbătă
2°C

duminică
1°C
Activități