Palatul Mogoşoaia

Info

Palatul Mogoşoaia se află în localitatea Mogoşoaia, judeţul Ilfov. Acesta reprezintă locul perfect pentru o ieşire în afara Bucureştiului, aflându-se la doar 14 km de capitală.

Program: luni – duminică 8:00 – 18:00.

Taxă de vizitare: Da, în interiorul palatului.

Descoperă

Palatul Mogoşoaia, situat pe malul lacului cu acelaşi nume, reprezintă un superb ansamblu arhitectonic construit în 1702 în stil brâncovenesc, cu influenţe baroce şi orientale. Acesta a reprezentat pentru mult timp reşedinţa de vară a domnitorului Constantin Brâncoveanu şi este format din palatul propriu-zis căruia i se adaugă curtea, grădinile şi anexele cum ar fi bucătăria, gheţăria sau o casă de oaspeţi.

Începând cu anul 1957, Palatul Mogoşoaia devine Muzeul de Artă Brâncovenească, cu peste 300 de exponate reprezentând ţesături de epocă, covoare, broderii sau cărţi cu coperte ornamentate.

Anual au loc aici numeroase evenimente culturale şi concerte, cum ar fi de exemplu festivalul Mogoşoaia ClasicFest, însă puteţi veni aici şi dacă doriţi să faceţi un picnic cu familia sau prietenii.

La intrare în complex aveţi ocazia să admiraţi Biserica Sfântul Gheorghe.

Știați că?

În perioada dintre cele două războaie mondiale, Palatul Mogoşoia a devenit un loc cultural efervescent, aici fiind invitaţi, printre alţii, Antoine de Saint Exupéry sau Marcel Proust.

Aspecte de conservare

De-a lungul timpului, palatul a beneficiat de multe renovări cu ocazia cărora i s-au adăugat noi decoraţiuni, cum ar fi elementele veneţiene din cadrul faţadelor. Aspectul actual al palatului este rezulatul lucrărilor realizate între anii 1930-1935.

În prezent complexul arhitectonic se află într-o stare foarte bună de conservare, iar curtea şi grădinile sunt amenajate corespunzător.

Vremea


miercuri
-4°C

joi
4°C

vineri
9°C
Activități