Concept

 

În ultimii ani, la nivel global în domeniul turismului, una dintre cele mai importante evoluţii a fost orientarea, inevitabilă, către călătoriile responsabile.

La rândul lor, companiile de turism au realizat tot mai mult că viabilitatea afacerilor pe termen lung necesită nu numai luarea în considerare a nevoilor comerciale, ci şi urmărirea unui impact pozitiv asupra societăţii şi a mediului înconjurător.

Aşadar, cu toţii trebuie să fim implicaţi activ în înţelegerea şi cultivarea ideii că sustenabilitatea poate merge mână în mână cu confortul şi stilul şi cu siguranţă, acest lucru este valabil şi pentru România.

Concept
Din dorinţa de a susţine această idee şi de a înlesni accesul călătorilor la experienţele autentice şi prietenoase cu mediul de pe meleagurile româneşti am creat platforma Romanian Journeys.

În cuprinsul acesteia am considerat că ar fi necesar să oferim informaţii utile şi corecte despre o varietate de resurse turistice, mare parte neexploatate la adevărata lor valoare, contribuind astfel la promovarea unui turism durabil.

În acelaşi timp am considerat că este necesar să facem cunoscute acele afaceri care îşi asumă un rol activ în asigurarea sustenabilităţii lor pe termen lung şi am dorit să le oferim prin această platformă oportunitatea de a-i conecta cu turiştii interesaţi de călătorii responsabile şi prietenoase cu mediul.
Suntem deschişi pentru colaborări cu viitori parteneri care împărtăşesc filosofia noastră, care cred în turismul durabil şi care depun eforturi pentru a susţine această viziune.

Cine suntem?
În spatele conceptului Romanian Journeys stă o echipă mică, dar cu ambiţii mari care împărtăşeşte aceleaşi valori: respectul faţă de cultură şi patrimoniul naţional, dragostea pentru natură şi aprecierea frumuseții şi a bunului gust în general.
Credem cu tărie că România, ţara unde vechiul provoacă noul, iar modul tradiţional de a trăi se schimbă într-un ritm alert, ar trebui cunoscută mai bine.

Astfel, ne propunem să contribuim activ la promovarea ei turistică şi, în acest scop, aplicăm o gamă largă de cunoştinţe şi competenţe acumulate de-a lungul timpului în domenii relevante precum turism, geografie, mediu şi dezvoltare durabilă.

 
Echipa Romanian Journeys

Elena Teutsch

Co-Founder
Content & Sustainability Manager

Ramona Tofan

Co-Founder
Communication & Marketing Manager

Liviu F. Tofan

Co-Founder
Business Development Manager
 

Fiind conştienţi de importanţa prezentării vizuale, suntem mândri de colaborarea cu unii dintre cei mai buni fotografi care au reuşit admirabil să surprindă natura şi autenticitatea României şi am dori să le mulţumim aici în mod special lui Dan Dinu, Dragoş Asaftei, Cătălin Chiriloi, Călin Stan şi Vlad Dumitrescu.

Sperăm să găsiţi în site-ul www.romanian-journeys.com un ghid personal în organizarea unei călătorii de neuitat în România!

Echipa Romanian Journeys