Cetatea Râşnov

Info

Cetatea se află în localitatea Râşnov din judeţul Braşov.

În incinta acesteia există un restaurant, mici magazine pentru suveniruri, iar cu ajutorul unui binoclu cu fise puteţi admira întreaga depresiune a Braşovului.

Din anul 2015 la cetate se poate ajunge şi cu un funicular.

Taxă de vizitare: Da

 

Descoperă

Cetatea Râşnov reprezintă una dintre cele mai bine păstrate cetăţi ţăraneşti medievale din Transilvania, având o poziţie strategică excelentă pe dealul din sudul oraşului Râşnov.

Menţionată pentru prima dată la începutul secolului al XIV-lea, Cetatea Râşnov a rezistat, datorită masivităţii şi poziţiei sale, multiplelor atacuri ale otomanilor, câştigându-şi renumele de cetate greu de cucerit.

Fără a avea un stil arhitectonic bine definit, cetatea şi-a păstrat până în prezent structurile vechi de sute de ani, devenind o frumoasă atracţie turistică.

În interiorul cetăţii se poate vizita un muzeu de artă feudală unde puteţi admira arme, unelte, mobilier feudal, dar şi instrumente de tortură.

Aveţi de asemenea posibilitatea să încercaţi tirul cu arcul, să vă imortalizaţi în straie medievale sau să vizionaţi unul din filmele istorice care rulează cu ocazia Festivalul de Film Istoric organizat aici în fiecare vară.

Tot vara au loc aici numeroase concerte interesante, dar şi târguri de carte importante.

Știați că?

Cetatea Râşnovului  a reprezentat de-a lungul timpului cadrul ideal de turnare a mai multor filme româneşti şi străine. Între acestea amintim filmele istorice româneşti „Nemuritorii“, „Dacii“, „Mihai Viteazul“ sau „Columna“.

De asemenea, aici s-au turnat scene din filmul american  „Cold Mountain“ cu Jude Law şi Nicole Kidman.

Aspecte de conservare

Cetatea Râşnov a avut de suferit în perioada 2000-2007 în urma intervenţiilor de restaurare brutală a companiei private care o administra.

În prezent primăria oraşului Râşnov a preluat administrarea acesteia şi a introdus cu succes monumentul în circuitul turistic.

Vremea


sâmbătă
17°C

duminică
20°C

luni
25°C
Activități