Muntele Roşu

Info

Muntele Roşu este localizat în Munţii Ciucaş, la graniţa judeţelor Braşov şi Prahova.

Accesul se face pe drumul naţional DN 1A, Ploieşti – Cheia, de unde porneşte un drum auto spre Muntele Roşu. Traseul din Cheia spre Muntele Roşu durează aproximativ o oră şi jumătate. Popas se poate face la Cabana Muntele Roşu unde se poate mânca şi eventual înnopta.

Descoperă

În luna iunie Muntele Roşu, situat în Masivul Ciucaş, este invadat de pasionaţii de fotografii motivul fiind un fenomen unic în România şi anume spectacolul de culori oferit de înflorirea rhododendronului. Acest fapt este de altfel şi  inspiraţia pentru numele de Muntele Roşu. Florile de o rară frumuseţe şi mirosul inegalabil, transformă Muntele Roşu într-o scenă deschisă unde spectacolul naturii se desfăşoară în toată splendoarea sa.

Privelişti de poveste pot fi admirate oriunde veţi întoarce privirea. Rhododendronul este sărbătorit în satul Cheia la începutul lunii iunie în cadrul un festival dedicat în întregime minunatei flori.

Știați că?

Rhododendronul mai este cunoscut şi sub numele de smârdar sau bujor de munte.

Aspecte de conservare

Rhododendronul este o plantă rară şi protejată în Carpaţii româneşti, iar în Masivul Ciucaş s-a constituit rezervaţia „Zona cu Rhododendron (Bujorul de munte) din Munţii Ciucaş“ având o suprafaţă de 2 ha.

Deoarece este declarată monument al naturii, culegerea acestora este interzisă şi sancţionată cu amenzi.

Vremea


marți
-10°C

miercuri
-7°C

joi
-2°C
Activități