Rezervaţia Naturală Turbăria Lăptici

Info

Rezervaţia Naturală Turbăria Lăptici se află pe teritoriul localităţii Moroeni, judeţul Dâmboviţa.

Accesul se face pe drumul asfaltat care face legătura dintre Sinaia şi zona Padina.

Traseul tematic se parcurge în circa 30 de minute şi deţine amenajări corespunzătoare de tipul potecilor de lemn suspendate care au rolul de a proteja vegetaţia turbăriei. Vizitarea turbăriei este gratuită, iar pe timpul iernii rezervaţia este închisă.

Taxă de vizitare: Nu

Descoperă

Printre atracţiile ce completează tabloul turistic al Parcului Natural Bucegi se numără şi un adevărat paradis vegetal, Rezervaţia Naturală Turbăria Lăptici.

Această mlaştină oligotrofă s-a creat în lunca pârâului Scândurarilor şi se află în proximitatea Barajului Bolboci, la o altitudine de aproximativ 1500 m. Stratul de turbă de aici atinge pe alocuri până la un metru în grosime.

Peisajul rezervaţiei, ce protejează diferite specii de muşchi şi ierburi specifice turbăriilor, este completat de prezenţa de arbori şi arbuşti de tipul sălciilor, mestecenilor sau ienupărului, precum şi de speciile floristice deosebite, odoleanul, trifoiul roşu sau rogozul.

Amatorii de plimbări în natură nu ar trebui să rateze un popas aici. Biodiversitatea din cadrul rezervaţiei şi chiar amenajarea acesteia îi vor fascina.

Știați că?

Rezervaţia Naturală Turbăria Lăptici este singurul loc din ţară unde încă se mai găseşte un relict glaciar şi anume salcia de turbă (Salix myrtilloides).

Aspecte de conservare

Rezervaţia Naturală Turbăria Lăptici este o arie protejată de circa 15 ha inclusă în Parcul Natural Bucegi şi totodată Sit Natura 2000.

Vremea


miercuri
-12°C

joi
-4°C

vineri
-1°C
Activități