Castelul Bran

Info

Castelul Bran se află în localitatea Bran din judeţul Braşov.

Se poate ajunge şi cu autobuzul din Autogara 2 Braşov pe direcţia Braşov-Bran-Moieciu, cursele fiind la fiecare 30 de minute în timpul săptămânii şi din ora în ora în weekend.

Program de vizitare:

  • vara - luni 12:00-18:00; marţi-duminică 9:00-18:00;
  • iarna - luni 12:00-16:00; marţi-duminică 9:00-16:00.

Taxă de vizitare: Da.

www.castelulbran.ro

Descoperă

Castelul Bran este unul dintre cele mai renumite castele din lume datorită legendelor cu care este asociat, cea mai cunoscută fiind cea a vampirului Dracula, personajul scriitorului irlandez Bram Stocker.

Construită acum mai bine de 600 de ani de către saşii din regiune şi servind ca cetate de graniţe şi punct vamal, Cetatea Branului a înfruntat atacurile năvălitorilor vreme de mai multe secole.

Aceasta a devenit Castelul Bran şi reşedinţa de vară a Reginei Maria în anul 1920, fiind donat de oraşul Braşov acesteia ca o mulţumire pentru contribuţia sa la Marea Unire din 1918. Regina Maria îl lasă moştenire fiicei sale Principesa Ileana care îl deţine până în 1948 când acesta este confiscat de comunişti.

Faimosul castel, organizat ca muzeu, vă va impresiona prin portalurile sale gotice, scările înguste săpate în piatră sau prin arcadele şi încăperile boltite.

Puteţi vizita şi admira colecţii de ceramică, mobilier, arme şi armuri sau vă puteţi delecta cu unul dintre evenimentele ce au loc aici săptămânal.

Știați că?

Vlad Ţepeş, domnitorul român care a inspirat personajul Dracula, a fost doar pentru scurt timp oaspete în castel şi nu a locuit niciodată aici.

Aspecte de conservare

Intrat în proprietatea statului român în 1948, Castelul Bran a fost o vreme abandonat pentru a fi redeschis ca muzeu începând cu 1956.

Lucrări ample de restaurare au fost făcute în anii ‘90, iar în anul 2000 acesta a fost revendicat de către moştenitorii Principesei Ileana.

În anul 2009 castelul intră în posesia noilor proprietari care îl remobilează şi îi refac colecţiile după ce statul român şi-a mutat colecţiile aflate acolo, în Muzeul Vama Medievală.

Vremea


marți
-5°C

miercuri
-3°C

joi
2°C
Activități