Rezervaţia Naturală Poienile cu Narcise

Info

Rezervaţia se regăseşte în apropierea localităţii Vad, judeţul Braşov.

Drumul ce duce spre poieni este mai greu de găsit deoarece nu este indicat. Acesta porneşte din satul Vad, ca un drum pietruit de 3 km. Puteţi ajunge în rezervaţie cu maşina, cu bicicleta sau pe jos.

Descoperă

Poienile cu narcise din Dumbrava Vadului sau Pădurea Vadului reprezintă o arie protejată de interes naţional, situată la 60 km distanţă de Braşov, unde primăvara pajiştile sunt inundate de milioane de narcise. Acestea sunt cunoscute local şi sub numele de „coprine“.

Rezervaţia de 400 de hectare se desfăşoară ca o alternanţă de păduri de stejar cu poieni de narcise. Tot în această zonă aveţi ocazia să admiraţi peste 360 de specii de fluturi şi 120 de specii de păsări.

Narcisele, vedetele poienilor, pot fi admirate pe 21 mai de Sfinţii Constantin şi Elena, în cadrul unui eveniment ce le este dedicat, „Festivalul Narciselor“. În această zi, localnicii alături de turişti, se bucură de spectacole şi evenimente folclorice.

Știați că?

Rezervaţia Naturală Poienile cu narcise reprezintă, datorită celor 400 de hectare întindere, cea mai extinsă rezervaţie de acest tip din Europa.

Aspecte de conservare

Rezervaţia Poienile cu narcise de la Dumbrava Vadului este Sit Natura 2000.

Culegerea narciselor din rezervaţie este interzisă prin lege! Cu toate acestea, turismul necontrolat afectează situl prin culegerea iresponsabilă a plantelor, vandalism şi lăsarea de deşeuri în rezervaţie.

Vremea


marți
-3°C

miercuri
-1°C

joi
1°C
Activități