Rezervaţia Naturală Dumbrăviţa-Rotbav-Măgura Codlei

Info

Punctele de acces în rezervaţie se află în localităţile Dumbrăviţa, Codlea şi Rotbav, judeţul Braşov.

Vă puteţi informa şi puteţi achiziţiona diferite materiale informative (hartă, broşuri etc.) la sediul rezervaţiei din comuna Halchiu, str. Bisericii, nr. 224.

Dacă doriţi să faceţi birdwatching sau să vizitaţi heleşteele, trebuie să contactaţi administraţia ariei protejate.

 

Descoperă

Rezervaţia Naturală Dumbrăviţa-Rotbav-Măgura Codlei se întinde pe o suprafaţă de aproape 420 de hectare şi reprezintă o importantă zonă de cuibărit şi popas pentru numeroase specii de păsări. Astfel, în funcţie de sezon, puteţi admira specii de păsări cuibăritoare precum cormorani, stârci, egrete, ciocănitori, dar şi specii migratoare precum barza neagră sau chirighiţa neagră.

De asemenea, peisajul din rezervaţie este foarte variat şi veţi fi plăcut impresionaţi de alternanţa zonelor umede, de tip lacuri şi heleştee, cu fâneţe şi păşuni.

Știați că?

Rezervaţia Naturală Dumbrăviţa-Rotbav-Măgura Codlei devine în perioada migrării păsărilor (primăvara şi toamna), cea mai mare zonă umedă din interiorul Carpaţilor cu o populaţie de peste 20 000 de exemplare.

Aspecte de conservare

Rezervaţia Naturală Dumbrăviţa-Rotbav-Măgura Codlei este, datorită vulnerabilităţii populaţiilor de păsări, Sit Natura 2000 şi Sit Ramsar. Aceasta reprezintă un popas de odihnă şi hrănire pentru păsările acvatice migratoare şi habitat pentru păsările cuibăritoare.

Problemele legate de conservarea acestei rezervaţii fac referire atât la incendierile ilegale de vegetaţie, cât şi la braconaj, dar şi forme nepotrivite de turism.

De-a lungul traseului de vizitare există panouri informative bilingve cu referire la diversele specii de păsări ce pot fi observate aici.

Vremea


marți
-3°C

miercuri
-2°C

joi
1°C
Activități