Rezervaţia Naturală Zănoaga-Lucăcilă

Info

Rezervaţia Naturală Zănoaga-Lucăcilă se află pe teritoriul localităţii Moroeni, judeţul Dâmboviţa.

Accesul auto se poate face trecând prin Sinaia, direcţia Târgovişte fie prin Moroeni, satul Glod spre Lacul Scropoasa ori pe drumul judeţean DJ 714 spre Cabana Cuibul Dorului - Cabana Dichiu până la Cabana Cheile Zănoagei şi apoi pe un drum forestier.

Traseul montan marcat cu cruce albastră poate începe de pe Platoul Bucegi şi coboară spre Lacul Bolboci spre Cheile Zănoagei.

Descoperă

Rezervaţia Naturală Zănoaga - Lucăcilă face parte din Parcul Natural Bucegi, alături de alte câteva rezervaţii naturale, şi este situată în bazinul superior al râului Ialomiţa.

Atracţia principală din cadrul rezervaţiei este reprezentată de Cheile Zănoagei care se desfăşoară pe două segmente, Cheile Zănoagei Mici între Lacul Bolboci şi Cabana Zănoaga, iar mai la sud veţi găsi Cheile Zănoagei Mari care ajung până la Lacul Scropoasa.

Peisajul de o rară frumuseţe, este deosebit de spectaculos datorită reliefului creat în calcar foarte erodat, cascadelor create pe râu, dar şi datorită pereţilor aproape verticali. Microclimatul din chei este unul cald ceea ce a permis dezvoltarea unei vegetaţii bogate în specii rare, completate de pădurile şi pajiştile alpine.

Știați că?

Pereţii masivi ce formează Cheile Zănoagei ajung la înălţimi de până la 200 m.

Aspecte de conservare

Rezervaţia Naturală Zănoaga - Lucăcilă cu o suprafaţă de 259 ha este o arie protejată din Parcul Natural Bucegi. Aceasta reprezintă o zonă de un deosebit interes floristic, faunistic, geologic, speologic şi peisagistic.

Vremea


miercuri
-13°C

joi
-3°C

vineri
-0°C