Parcul Natural Bucegi

Info

Parcul Natural se întinde pe teritoriul judeţelor Dâmboviţa, Prahova şi Braşov.

Un modern centru de informaţii turistice se găseşte la intrarea principală în parcul din Buşteni. Aici puteţi admira o expoziţie specială şi puteţi accesa hărţi 3D interactive.

Accesul se poate face pe traseele turistice cu plecare din Buşteni, Sinaia, Predeal, Azuga, Râşnov, Moroeni, Moeciu sau Bran.

Există şi posibilitatea de urca pe Platoul Bucegilor cu telecabina din Sinaia spre cota 2000 sau din Buşteni, spre cabana Babele şi Peştera.

Taxă de vizitare: Da

www.bucegipark.ro

Descoperă

Parcul Natural Bucegi, înfiinţat oficial în anul 2000, apare menţionat în documente încă din epoca medievală sub denumirea de „Buciac“ sau „Buceci“ care înseamnă „pădure de fag“.

Datorită accesului facil şi proximităţii geografice a unor mari centre urbane precum Bucureştiul, acest parc natural este unul dintre cele mai vizitate parcuri naturale din România. Anual, aproximativ un milion de turişti se bucură de spectaculoasele forme geologice precum Sfinxul, Babele sau Colţii Morarului, dar şi de formele carstice deosebite regăsite în Peştera Ialomiţei, Cheile Tătarului sau Cheile Orzei.

În Parcul Natural Bucegi puteţi desfăşura o mulţime de activităţi, de la drumeţii, alpinism şi până la sporturi de iarnă. De asemenea,  pe timpul verii puteţi participa la numeroasele evenimente culturale precum Padina Fest sau Târgul meşterilor populari ce se desfăşoară la Bran.

Știați că?

Aproximativ 3 000 de specii animale îşi au habitatul în Parcul Natural Bucegi.

Aspecte de conservare

Ecosistemele Parcului Natural Bucegi sunt supuse unor presiuni puternice generate de numărul mare de turişti.

Administraţia parcului (aflată în Moroieni, judeţul Dâmboviţa) este foarte implicată în activităţile de promovare şi educaţie ecologică. În acest scop au fost amenajate şapte trasee tematice corespunzătoare celor mai căutate atracţii turistice ale parcului. De-a lungul acestora există panouri informative, podeţe de lemn, dar şi locuri de odihnă.

Vremea


miercuri
-13°C

joi
-5°C

vineri
-2°C
Activități