Rezervaţia de urşi de la Zărneşti

Info

Rezervaţia de urşi se află în apropierea localităţii Zărneşti din judeţul Braşov.

Pentru a înţelege ce înseamnă pentru urşi acestă rezervaţie, aveţi posibilitatea ca la începutul vizitei să vizionaţi în sala special amenajată un filmuleţ scurt pe această temă.

În rezervaţie puteţi vedea urşii dintr-un punct de observaţie subteran şi de pe platforma Wild Photography.

Pe gardul fiecărui ţarc veţi găsi o plăcuţă cu informaţii despre urşii de acolo şi data când aceştia au devenit rezidenţi ai rezervaţiei.

Taxă de vizitare: da

Ghidaj: Da

www.bearsanctuary.com/libearty-bear-sanctuary

www.millionsoffriends.org

Descoperă

Rezervaţia de urşi din apropiere de Zărneşti, a fost înfiinţată în 2005, primii urşi fiind aduşi aici un an mai târziu. Pe cele 69 de hectare ale rezervaţiei sunt amenajate 11 ţarcuri împădurite, fiecare cu piscine şi surse de apă proaspătă.

Urşii aduşi aici sunt salvaţi din captivitate (grădini zoologice, circuri, restaurante etc.) unde erau folosiţi ca atracţii pentru amuzamentul turiştilor. Sanctuarul de urşi o are ca figură emblematică pe ursoaica Maya, care a avut parte de un astfel de destin nefericit, murind în anul 2002, după ce fusese salvată de voluntarii din rezervaţie.

Suprafaţa mare a rezervaţiei poate fi acum parcusă şi cu un trenuleţ ce are puncte de oprire pentru a putea admira îndeaproape comportamentul urşilor în noul lor habitat.

Știați că?

Rezervaţia LiBEARty este prima şi singura rezervaţie naturală de urşi captivi din România şi cea mai mare din Europa.

Aspecte de conservare

Rezervaţia a fost creată la iniţiativa organizaţiei caritabile WAP (World Animal Protection), Asociaţiei „Milioane de Prieteni“ (AMP) din Braşov şi a Primăriei oraşului Zărneşti.

Sanctuarul este considerat de specialişti ca fiind unul foarte bine organizat,  urşii având toate condiţiile unei vieţi liniştite şi posibilitatea să (re)înveţe să se bucure de un mediu natural.

Iubitorii acestor animale, şi nu numai, au posibilitatea să „adopte un urs“, banii rezultaţi în urma acestor adopţii fiind folosiţi pentru îngrijirea unui urs timp de un an (hrană, tratament medical etc.). Veţi fi în schimb răsplătiţi cu un certificat de adopţie înrămat!

Interesul publicului în recunoaşterea efortoului rezervaţiei s-a concretizat şi în certificatul de Excelenţă TripAdvisor obţinut în anul 2014.o

Vremea


marți
-5°C

miercuri
-3°C

joi
1°C
Activități