Parcul Natural Comana

Info

Parcul Natural Comana se află în localitatea Comana, judeţul Giurgiu. Acesta reprezintă locul perfect pentru o escapadă în natură în afara Bucureştiului, aflându-se la doar 30 km de capitală.

Taxă de vizitare: Da

www.comanaparc.ro

Descoperă

Înfiinţat în anul 2004 în proximitatea Bucureştiului, Parcul Natural Comana reprezintă o importantă zonă umedă ce adăposteşte două rezervaţii floristice deosebite: Rezervaţia Ştiinţifică de ghimpe şi Rezervaţia Ştiinţifică de bujor. Acestora li s-a adăugat şi Balta Comana sau Delta Neajlovului, zona de protecţie avifaunistică.

Parcul asigură protecţie pentru 140 de specii de păsări, plus câteva specii de peşti, reptile, dar şi pentru vidre şi pisici sălbatice. Parcul Natural Comana este locul ideal pentru o ieşire de weekend deoarece aveţi posibilitatea să faceţi picnic, să desfăşuraţi diferite sporturi, să închiriaţi bărci, caiac sau biciclete, dar de asemenea şi să campaţi.

Vă recomandăm să vizitaţi locurile cunoscute ca Fântâna cu Nuc (sediul parcului), Strâmba (La Anin) sau Măgura.

Știați că?

Parcul Natural Comana reprezintă a treia zonă umedă importantă din sudul României, după Delta Dunării şi Balta Mică a Brăilei.

Aspecte de conservare

Din anul 2011 Parcul Natural Comana a intrat pe Lista Ramsar a zonelor umede de importanţă internaţională.

Vremea


miercuri
4°C

joi
7°C

vineri
7°C
Activități