Biserica Fortificată din Prejmer

Info

Biserica fortificată se află în localitatea Prejmer, judeţul Braşov.

Din Braşov spre Prejmer se poate uşor ajunge cu maşina, microbuzul sau cu trenul.

Program de vizitare:

Mai – Noiembrie: marți – vineri:  9:00 - 17:00; sâmbătă:  9:00 - 15:00 ; duminică – luni:  închis;

Noiembrie – Mai: marți –   sâmbătă:  9:00 - 15:00;  duminică –luni: închis.

Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Construită în secolul al XIII-lea pe fundaţia unei bazilici romane şi fortificată două secole mai târziu, biserica din Prejmer este situată în incinta interioară a cetăţii.

Pe lângă cele două incinte interioare formate din ziduri masive, fortăreaţa mai prezintă două bastioane, două turnuri şi un turn de poartă. Stilul gotic de construcţie se aseamănă celorlalte biserici fortificate din Transilvania.

Interiorul bisericii impresionează prin altarul său considerat cel mai vechi din Transilvania şi orga care funcţionează şi în prezent. Cele peste 270 de camere construite în interiorul zidului de apărare erau ocupate de familiile din sat pe durata asediilor otomane, ce pătrundeau în Transilvania prin pasul Buzău.

Dacă ajungeţi în Prejmer în februarie, nu rataţi Festivalul Clătitelor (Faschingul), sărbătorit înainte de intrarea în postul Paştelui.

Știați că?

Biserica fortificată din Prejmer reprezintă cea mai mare biserică fortificată din sud-estul Europei fiind totodată cea mai bine conservată.

Aspecte de conservare

Lucrări ample de restaurare s-au desfăşurat în perioada 1962-1970. În anii ‘90 ansamblul cetăţii şi bisericii au intrat în administraţia Fundaţiei Saşilor din Munchen care a continuat renovarea.

Datorită stării foarte bune de conservare, în anul 1999 Biserica Fortificată din Prejmer a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ghidul Verde Michelin a recompesat Prejmer cu 3 stele pentru buna conservare a bisericii fortificate.

Vremea


joi
-1°C

sâmbătă
3°C

duminică
3°C
Activități