Cetatea Rupea

Info

Cetatea se află în localitatea Rupea, judeţul Braşov.

În interiorul cetăţii se află un Centru de Informare Turistică.

Cetatea, recent renovată, dispune de două parcări moderne şi este iluminată pe timp de noapte, oferind o frumoasă privelişte.

Program de vizitare: vara- zilnic între 10:00-20:00; iarna- zilnic între 10:00-17:00.

Taxă de vizitare: Da

 

Descoperă

Situată la 50 de km de Braşov, cetatea ţărănească din Rupea, una dintre cele mai vechi vestigii arheologice ale României, a fost prima dată menţionată în anul 1324, anul răscoalei saşilor împotriva regelui Ungariei.

De-a lungul timpului, aceasta a reprezentat un important centru meşteşugăresc şi comercial, dar şi un refugiu în timpurile vitrege.

Ridicată pe un masiv de bazalt de unde domina împrejurimile, fortăreaţa dispunea de 100 de încăperi din piatră, o fântână foarte adâncă şi patru turnuri impunătoare, fiecare având în trecut un rol bine determinat precum cel de păstrare a alimentelor sau cel de cercetare a întregii zone. Astfel, din Turnul Cercetaşilor aveţi ocazia să vă bucuraţi de o  panoramă de poveste.

Știați că?

Stânca bazaltică de la Rupea deasupra căreia a fost construită cetatea, reprezintă o arie protejată, fiind desemnată şi rezervaţie naturală de tip geologic.

Aspecte de conservare

Cu toate că reprezintă un important monument istoric şi cultural, Cetatea Rupea a fost lăsată în ruină zeci de ani.

În prezent, starea de conservare este foarte bună. Ceatea Rupea a fost restaurată în întregime, iar din iunie 2013 a fost inclusă în circuitul turistic.

Cu foarte mult efort au fost refăcute zidurile, turnurile şi curtea interioară, dar şi drumul de acces, astfel că astăzi aceasta a devenit o importantă atracţie turistică a zonei.

Vremea


vineri
2°C

duminică
11°C

luni
3°C
Activități