Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei

Info

Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei se întinde pe teritoriile administrative a trei judeţe: Caraş-Severin, Gorj şi Mehedinţi.

Parcul este vizitabil tot timpul anului şi este recomandat să purtaţi echipament adecvat pentru munte (pericol de vipere).

Vizitatorii Parcului National Domogled-Valea Cernei au de ales dintre cele 34 de trasee turistice, între care 20 sunt omologate iar restul sunt în curs de omologare.

Taxă de vizitare: Da

Aceasta se poate plăti la Centrul de Vizitare al Parcului Național Domogled – Valea Cernei situat la ieșirea din orașul Băile Herculane pe Valea Cernei. Centrul, modern și interactiv pune la dispoziția turiștilor expoziția permanentă despre specificul floral și faunistic al parcului și spectaculoasele machete a sase peșteri reprezentative de pe teritoriul acestuia.

www.domogled-cerna.ro

Descoperă

Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei reprezintă o arie naturală de mari dimensiuni ce se întinde pe 61 211 ha şi care cuprinde mai multe rezervaţii naturale fascinante aflate în Munţii Godeanu, Munţii Cernei, Munţii Vâlcan şi Munţii Mehedinţi (Coronini-Bedina, Rezervaţia Domogled, Iardaşiţa, Iauna-Craiova, Peştera Barzoni, Cheile Corcoaiei, Ciucevele Cernei, Piatra Cloşanilor, Vârful lui Stan şi Valea Ţesnei).

Ajunşi în parc veţi fi uimit de multitudinea de păduri seculare de fag, chei spectaculoase, abrupturi şi vârfuri calcaroase, peşteri misterioase, poiene şi pajişti ce creează un tablou sălbatic.

Numeroasele specii de plante şi animale, multe dintre ele unicate şi protejate în spaţiul internaţional, contribuie din plin la frumuseţea unică a peisajului, acest parc fiind foarte potrivit pentru practicarea ecoturismului.

Știați că?

Staţiunea Băile Herculane, aflată pe teritoriul parcului naţional, este atestată documentar încă din anul 153 d.Hr., din timpul ocupaţiei romane în Dacia.

Aspecte de conservare

Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei este o zonă sensibilă deoarece, de-a lungul timpului, a fost afectată de diverse activităţi antropice cum ar fi defrişări ilegale, braconaj, dar şi practicarea unor forme de turism nepotrivite.

Situl dispune de panouri de avertizare şi panouri de informare.

Pădurea seculară de fag din rezervaţie este inclusă din 2017 în Patrimoniul Mondial UNESCO, alături de alte 7 astfel de păduri din România.

 

 

 

Vremea


joi
0°C

sâmbătă
2°C

duminică
3°C
Activități