Rezervaţia Naturală Cheile Corcoaiei

Info

Rezervaţia Naturală Cheile Corcoaiei este situată în apropierea localităţii Cerna-Sat (comuna Padiş), judeţul Gorj. Drumul din Băile Herculane până în Cerna-Sat (circa 40 km) durează aproximativ o oră cu maşina  după care se continuă pe un drum nemodernizat până la chei. În cadrul cheilor, traseul este amenajat cu balustrade şi podeţe metalice. În apropierea cheilor se poate campa.

Taxă de vizitare: Nu

Descoperă

Parcul Naţional Domogled-Valea Cernei deţine multe comori, iar Cheile Corcoaiei este fără îndoială una dintre acestea.

Frumuseţea şi unicitatea Cheilor Corcoaiei este dată de formaţiunile geologice create de apele râului Cerna. Acestea au tăiat în stâncile calcaroase pereţi sub forma unor spectaculoase valuri împietrite, precum şi un impresionant tunel desfăşurat pe o lungime de 50 m.

Deşi partea cea mai spectaculoasă a cheilor nu depăşeste 300 m lungime, peisajele magnifice şi formele de relief impresionante vă vor însoţi la tot pasul alături de nemuritoarele legendele ale acestui ţinut. Nu rataţi în zonă şi Valea Ţesnei, Cheile Drastanicului sau Moara Dracilor.

Știați că?

Una dintre legendele care circulă prin zonă spune că un balaur cu cinci capete, în încercarea de a scăpa de sabia lui Iovan Iorgovan (un personaj din mitologia românească similar cu Hercule), s-ar fi refugiat în munţi. În drumul său, lovind cu coada stâncile din jur, a dat naştere minunatelor chei ale Corcoaiei.

Aspecte de conservare

Rezervaţia Naturală Cheile Corcoaiei  este o arie protejată unde se poate practica cu succes ecoturismul.

Vremea


marți
-7°C

miercuri
1°C

joi
4°C
Activități