Turnul cu Ceas

Info

Adresa turnului este Piaţa Muzeului nr. 1 din localitatea Sighişoara în judeţul Mureş.

Program de vizitare:

  • 15 mai - 15 septembrie: marţi-vineri  09:00 - 18:30; sâmbătă-duminică 10:00 -  17:30;
  • 16 septembrie - 14 mai : marţi-vineri  09:00 - 15:30; sâmbătă-duminică   09:00 - 15:30

Taxă de vizitare: Da

www.muzeusighisoara.ro

Descoperă

Aflat în Patrimoniul UNESCO, ca întreaga cetate medievală a Sighişoarei, Turnul cu Ceas este unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale pitorescului oraş.

Încă din secolul al XIV-lea,  maiestosul turn veghează intrarea în citadela fortificată, aici funcţionând de-a lungul timpului primăria, judecătoria, trezoreria sau temniţa cetăţii.

Turnul înalt de 64 de metri este o bijuterie arhitectonică în stil baroc împodobită cu ingenioase statuete şi două cadrane uriaşe ale unui ceas interesant.

Reprezentative pentru acest turn minunat sunt şi cele patru turnuleţe amplasate pe colţurile acoperişului de ţiglă colorată.

Din 1899 în interiorul turnului funcţionează Muzeul de Istorie al Sighişoarei unde puteţi admira piese de arheologie, icoane pictate pe lemn sau pe sticlă, dar şi obiecte caracteristice breslelor din oraş (breasla croitorilor, breasla ţesătorilor sau breasla aurarilor).

Tot în acest turn puteţi vizita şi Camera de Tortură sau Sala Armelor, iar de la balconul acestuia veţi avea o privelişte fascinantă asupra oraşului şi împrejurimilor.

Știați că?

Mecanismul actual al ceasului este executat de o firmă elveţiană şi funcţionează fără oprire încă din 1906.

Aspecte de conservare

La fel ca întreaga cetate medievală, starea de conservare a Turnului cu Ceas este una bună, acesta fiind cea mai vizitată atracţie din Sighişoara.

Având în trecut destinaţii diferite, începând din 1899 şi până în prezent, acesta a fost folosit ca muzeu găzduind în camerele sale Muzeul de Istorie, Sala Armelor şi Camera de Tortură.

Vremea


vineri
2°C

duminică
12°C

luni
5°C
Activități