Biserica fortificată din Saschiz

Info

Biserica se află în localitatea Saschiz, judeţul Mureş, la 20 km de Sighişoara şi 100 km de Braşov.

În sat, pe Str. Principală nr 166, lângă biserică, există un Centru de Informare Turistică de unde puteţi obţine diverse informaţii. Program centru: miercuri – duminică: 9:00-13:00 şi 14:00-18:00. Miercuri - Duminică. Contact: 40 (0) 265 711 733

Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Biserica fortificată din Saschiz este o biserică masivă din piatră, construită în stil gotic la sfârşitul secolului al XV-lea. Aceasta a fost ridicată în onoarea regelui Ştefan I al Ungariei, motiv pentru care poartă hramul Sfântul Ştefan.

Fortificaţiile de 9 metri înălţime au fost adăugate între secolele al XIV-lea şi al XV-lea.

Pe colina din faţa bisericii, la aproximativ 2 km distanţă, puteţi admira Cetatea ţărănească din Saschiz construită în secolul al XIV-lea pentru a oferi refugiu locuitorilor din mai multe sate învecinate în caz de atacuri otomane.

Peisajele rurale pe care le oferă împrejurimile localităţii Saschiz sunt de poveste, culturile viticole, livezile şi dealurile împădurite îmbiind la drumeţie.

Știați că?

Turnul bisericii fortificate din Saschiz este foarte asemănător Turnului cu Ceas din Sighişoara deoarece cel din Saschiz a avut drept model arhitectura celui din înfloritoarea cetate medievală.

Aspecte de conservare

Biserica evanghelică fortificată din Saschiz face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO din 1999.

Turnul cu Ceas din Saschiz, în ciuda frumuseţii sale, se află într-o stare avansată de degradare, acesta neputând fi deschis pentru vizitare până la o viitoare consolidare.

Vremea


sâmbătă
2°C

duminică
11°C

luni
4°C
Activități