Casa Bertha

Solicită rezervare
from 75 EUR / 350 RON8 PersoaneStrada Tâmplarilor 28, Sighișoara, România

În inima cetății medievale Sighișoara, veți găsi un loc de cazare medieval, ce înglobează însăși esența Transilvaniei – Casa Bertha.

Casa medievală ce datează din anul 1716,  considerată a fi una dintre cele mai autentice cazări din Sighișoara, vă va impresiona de cum îi veți  trece pragul vechi de sute de ani. 

Restaurarea făcută cu mult bun gust, respectând istoria și tradițiile locale, combinată cu confortul modern, fac din Casa Bertha o experiență în sine.

Încă de la intrare veți fi introduși în atmosfera medievală de Boldă de Fer,  magazinul  de antichităţi şi obiecte rustice. Cu greu vă veți abține aici sa nu rătăciţi minute bune printre frumoasele exponate.

Camere de poveste

Atmosfera transilvăneană autentică se continuă cu zona de cazare unde fiecare dintre cele 4 camere este proiectată în jurul comerțului tradițional săsesc. 

Veți putea astfel dormi într-o atmosfera specifică, recreată cu multă atenție la detalii în camera „Breasla fierarilor”, „Breasla țesătorilor”„Breasla croitorilor” sau „Breasla tâmplarilor”.

Capacitatea fiecărei camere este de 2 persoane. 

Cele patru camere spațioase și luminoase sunt decorate cu mobilier săsesc  restaurat, cu multe obiecte specifice breslelor. Totodată se respectă anumite palete cromatice precum verde, albastru, maro sau alb ce completează atmosfera medievală.

Facilități camere

  • Paturile cu accente rustice și uimitoare detalii lucrate în lemn. 
  • TV
  • Wi-fi gratuit 
  • baie privată cu duş
  • articole de toaletă gratuite şi uscător de păr.

Casa Bertha este apreciată atât de cupluri cât și de familii. 

Foarte lăudat de cei ce i-au trecut pragul, este micul dejun unde se servesc delicioase produse locale. Desosebit este însă locul de servire și anume în atmosfera misterioasă a pivniței pline cu antichități și piese de mobilier tradiționale.

Casa Bertha este un loc de cazare central, situat foarte aproape de toate atracțiile importante ale orașului. Asta o face un excelent punct de plecare pentru a descoperi bijuteria medievală care este Cetatea Sighișoara-  patrimoniu UNESCO. Un prilej bun pentru a vizita Sighișoara poate fi Festivalul Medieval. Acesta este organizat în fiecare vară și etalează viața civilă și militară a secolelor XIII – XVII.

Facilități

Recomandat pentru familiiAnimale de companieAcces facil pentru persoanele cu dizabilităţi
CardNumerarTransfer bancar

Criterii ecologice