Taschler Haus Boutique Hotel

Solicită rezervare
from 350 RON20 PersoaneSighișoara, România

Cazare de poveste în Sighișoara! Taschler Haus Boutique Hotel este o casă săsească, situată în centrul Sighișoarei,  care oferă cazare aproape de zidurile cetății Sighișoara.

Astfel la numai 150 de metri de renumitul Turn cu Ceas veți regăsi această superbă cazare, compusă din 10 camere care spun povești diferite. Acestea au nume inspirate din meseriile sașilor meșteșugari, cu simboluri specifice și decorațiuni caracteristice acelor timpuri. Capacitatea maximă este de 20 adulți şi 8 copii cu vârste până la 14 ani.

Proprietatea este cotată pentru cel mai bun raport calitate-preț din Sighișoara. Prin decoruri, simboluri și ambianță, a fost respectată istoria acestei case, care datează din anii 1670. De fiecare dată oaspeții sunt asteptati cu flori, fructe, o mică surpriză de bun venit şi cu multă dedicare şi caldură.

Casa se încadrează în Monument categoria A – Importanță Internațională și se află într-o zonă înscrisă în Lista Patrimoniului Mondial – Centrul istoric Sighișoara. De-a lungul istoriei, Taschler Haus a servit drept locuință și brutărie.

Taschler Haus Boutique oferă oaspeților o varietate de facilități, în fiecare cameră fiind regăsite câte o baie proprie, uscător de păr, Smart TV, seif și minibar. Întreaga casă dispune de WI-FI gratuit și o priveliște impresionantă, o parte dintre camere având vedere spre Turnul cu Ceas, iar cealaltă spre orașul Sighișoara.

La intrare, sub boltă, se deschide curtea țărănească, decorată cu nenumărate elemente tradiționale vieții sașilor și activității acestora în gospodărie.

Printre elementele de decor se regăsește o iesle, o ladă pentru cereale sau o vânturătoare pentru separarea pleavei de boabe. Li se adaugă două manechine îmbrăcate în port național săsesc, amplasate la intrarea în pensiune.

Crama

Aici puteți admira obiecte din gospodăriile tradiționale săsești, precum mașini de tocat și de măcinat sau teascuri pentru stors strugurii.

Pe lângă acestea, în cramă pot fi regăsite și picturi realizate manual care ilustrează diverse scene reprezentative sașilor. Un astfel de exemplu este pictura cu Dansul țesătorilor pe care sașii îl dansau la festivitățile din cetate.

Crama are două încăperi care pot găzdui mici evenimente iar, în Weinkeller, se pot savura vinuri alese din regiune.

 

 

Facilități

Recomandat pentru familiiAnimale de companieAcces facil pentru persoanele cu dizabilităţi
Check-in 14:00Check-out 12:00
CardNumerarTransfer bancar
EnglezăGermană

Criterii ecologice