Rezervaţia Naturală Parcul Natural Dumbrava Sibiului

Info

Rezervaţia naturală "Parcul Natural Dumbrava Sibiului" este situat în arealul oraşului Sibiu,  pe Calea Dumbrăvii, în direcţia Răşinari şi la doar patru kilometri distanţă de centrul istoric.

La muzeu se poate ajunge cu maşina personală, cu autobuzul numărul 13, cu bicicleta sau pe jos.

Centrul de Informare Turistică din Sibiu se află pe strada Samuel Brukenthal nr. 2, intrarea F (din Piaţa Mare).

Program de funcţionare: luni-sâmbată între orele 09:00-20:00; duminică între orele 10:00 - 18:00.

Descoperă

Rezervaţia naturală "Parcul Natural Dumbrava Sibiului" reuneşte  pe o suprafaţă de peste 900 de hectare Pădurea Dumbrava, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, Grădina Zoologică şi lacuri de agrement. Frumuseţea acestei oaze verzi a Sibiului este sporită de prezenţa râului Trinkbach, de-a lungul căruia s-au amenjat trei lacuri artificiale, unul în Muzeul ASTRA şi alte două la Grădina Zoologică, lacuri pe care vă puteţi plimba cu barca sau cu hidrobicicleta. Pădurea Dumbrava este de peste 200 de ani un loc preferat al sibienilor pentru promenadă, loc în care trăiesc şi numeroase specii păsări şi animale.

Atracţia principală a parcului este, fără îndoială, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA, amenajat în mijlocul acestei păduri seculare şi care, în acelaşi timp, este unul dintre cele mai mari şi mai impresionante muzee în aer liber din Europa. Astfel, dacă nu aţi avut timp să descoperiţi toate regiunile istorice ale României, aveţi ocazia să admiraţi aici, pe o suprafaţă de circa 90 de hectare, peste 300 de gospodării ţărăneşti din toată ţara, biserici şi mori de vânt. Puteţi astfel descoperi în cadrul unei plimbări pe jos, cu bicicleta sau cu căruţa, cherhanaua specifică Delta Dunării care acum e aici, pe malul lacului, sau stânile de pe vârful dealului.

În partea de sud, la limita pădurii, se află „Monumentul eroilor căzuţi în cele două războaie mondiale“, dar şi Cimitirul Municipal, deschis în 1907.

Știați că?

Mai mult de jumătate din arborii Pădurii Dumbrava au vârste ce depăşesc un secol de existenţă, iar în apropierea lacului există un stejar bătrân de circa 400 de ani.

Aspecte de conservare

Rezervaţia naturală "Parcul Natural Dumbrava Sibiului" este o zonă protejată complexă de floră, faună, peisagistică şi, nu în ultimul rând, culturală.

Vremea


marți
-2°C

miercuri
0°C

joi
4°C
Activități