Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA

Info

Muzeul se află în Pădurea Dumbrava din localitatea Sibiu.

Acesta asigură tururi ghidate, pliante, broşuri, diferite CD-uri şi filme despre exponatele ce se regăsesc aici.

Program de vizitare: luni-duminică între orele 10:00-18:00.

Taxă de vizitare: Da

www.muzeulastra.ro

Descoperă

Înfiinţat în anul 1963, muzeul în aer liber se desfăşoară maiestuos pe 96 de hectare în Pădurea Dumbrava, la doar 4 kilometri de Sibiu.

Spaţiul, încărcat de spiritualitate, cultură şi istorie, primeşte încă din anul 1990 numele de Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA. Acesta reproduce cât se poate de fidel un sat tradiţional românesc cu uliţe reprezentate prin zece km de alei. De-a lungul acestora sunt înşiruite peste 300 de clădiri în stilul arhitecturii rurale româneşti, mori de vânt aduse din Dobrogea ce se oglindesc în apele lacului sau „Cârciuma din Bătrâni“, hanul tradiţional din cadrul muzeului unde se servesc bucate tradiţionale româneşti.

Loc de refugiu al sibienilor şi atracţie turistică foarte populară Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA oferă o oază de linişte, iar o plimbare pe aleile sale vă poate duce cu gândul la vremuri arhaice.

Contracost vă puteţi delecta cu o serie de activităţi precum plimbarea cu barca pe lac, pescuitul, jocul de popice sau plimbările cu caleaşca trasă de cai vara sau cu sania iarna.

Pe timpul verii mai ales, pe scena de pe lac se desfăşoară numeroase evenimente inspirate din universul satului tradiţional românesc.

Știați că?

Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa.

Aspecte de conservare

Starea de conservare a Muzeului Civilizaţiei Populare ASTRA este foarte bună, anual zeci de mii de turişti trecându-i pragul.

Vremea


vineri
-4°C

duminică
-3°C

luni
-6°C
Activități