Mocăniţa de pe Valea Vaserului

Info

Mocăniţa de pe Valea Vaserului are ca punct de plecare localitatea Vişeu de Sus din judeţul Maramureş.

Trenurile turistice circulă între lunile mai-octombrie. Pe toată durata anului se organizează şi trenuri în sistem charter.

Excursiile cu mocăniţa durează o zi, iar de-a lungul traseului este posibilă coborârea la oricare dintre staţii (halte). Turiştii care preferă aventura, pot rămâne peste noapte în natură cu cortul şi se pot întoarce în zilele următoare tot cu mocăniţa.

Având în vedere că zona este una frontalieră, este indicat să aveţi cu voi un act de identitate valabil.

Rezervările se fac cu cel puţin o zi, două în avans, iar plata se poate face online sau la faţa locului. Fiind zonă montană, nu uitaţi să vă îmbrăcaţi şi încălţaţi corespunzător!

Taxă de vizitare: Da.

www.cffviseu.ro

Descoperă

Dacă există vreo experienţă ce nu trebuie ratată în Maramureş, aceasta este cu siguranţă o plimbare cu mocăniţa.

În Maramureşul istoric, între râurile Vişeu şi Vaser, veţi regăsi oraşelul Vişeu de Sus cunoscut ca punct de plecare al mocăniţei. Mocăniţa din Parcul Natural Munţii Maramureşului este un tren forestier tras de o locomotivă cu abur, care circulă pe o linie ferată forestieră cu ecartament îngust.

Construită între anii 1930-1933 şi având o lungime totală de 56 km, aceasta avea iniţial doar o utilizare industrială. Între timp aceasta a devenit o importantă atracţie turistică, fiind cel mai inedit mod de a descoperi o parte din plaiurile maramureşene.

Dimineaţa devreme mocăniţa îşi începe urcuşul pe Valea Vaserului pentru a se întoarce după-amiaza târziu. Traseul pentru turişti este de 22 km până la staţia Paltinu şi parcurge peisaje de o frumuseţe rară. Spectaculoase şi sălbatice, fiind marcate de o succesiune de defilee, stânci prăpăstioase, văi, păduri întunecate şi pajişti însorite, peisajele vă vor fermeca iremediabil.

Știați că?

Mocăniţa de pe Valea Vaserului este unul dintre ultimele trenuri de acest tip încă folosite în Europa şi singurul din România ce serveşte încă transportului buştenilor din munţi.

Aspecte de conservare

Starea de conservare a mocăniţei este una bună, organizându-se cu regularitate excursii pentru turişti.

Vremea


vineri
-7°C

sâmbătă
-5°C

duminică
-5°C
Activități