Rezervaţia Naturală Pietrosul Mare

Info

Rezervaţia naturală Pietrosu Mare este situată în arealul localităţilor Moisei şi Borşa, în cadrul Parcului Naţional Munţii Rodnei.

Cele mai accesibile trasee spre Rezervaţia Biosferei Pietrosu Mare pleacă din Moisei sau din Borşa. Înainte de a urca pe munte, consultaţi starea vremii!

Descoperă

Rezervaţia naturală Pietrosu Mare (Rodnei) inclusă în Parcul Naţional Munţii Rodnei se remarcă prin alternanţa golurilor alpine cu pădurile de conifere şi beneficiază de cel mai spectaculos relief glaciar din Munţii Rodnei: circurile glaciare Buhăescu, Iezerului, Zănoaga Mare, Zănoaga Mică, Rebra sau Gropi.

În Masivul Pietrosu Rodnei se remarcă vârful Pietrosu Mare ce se înalţă la o altitudine de 2 303 m. Sub acesta se regăseşte Lacul Iezer, lac a cărui formă seamănă cu harta României. Rezervaţia naturală Pietrosu Mare este căutată de iubitorii de drumeţii mai lungi şi solicitante, mulţi turişti venind aici cu cortul. De-a lungull traseelor montane veti descoperi privelişti de o frumuseţe aparte.

Flora pajiştilor alpine este foarte bogată şi colorată, iar fauna pădurilor şi a crestelor alpine este foarte variată. Vă puteţi întâlni în cadrul rezervaţiei cu ursul brun, râsul sau capra neagră, dar şi cu acvila sau cocoşul de munte.

Știați că?

Pietrosul Rodnei reprezintă cel mai înalt vârf din Carpaţii Orientali.

Aspecte de conservare

Rezervaţia naturală Pietrosu Mare se întinde pe o suprafaţă de 3 300 ha. Aceasta reprezintă aria protejată înfiinţată în anul 1932 şi care din 1979 a fost inclusă în programul mondial al UNESCO - „Omul şi Biosfera”.

Vremea


vineri
-18°C

duminică
-15°C

luni
-14°C
Activități