Rezervaţia Naturală Ineu-Lala

Info

Rezervaţia se află în Munţii Rodnei în judeţul Bistriţa-Năsăud, pe teritoriul administrativ al localităţilor Leşu, Rodna şi Şanţ.

Accesul în rezervaţie se poate face din diferite puncte. Vara, pentru a ajunge în rezervaţie, pot fi urmate două trasee principale cu plecare din comuna Rodna. Urmăriţi marcajele indicate!

O alternativă la aceste două trasee este reprezentată de un alt traseu cu plecare din comuna Cârlibaba din judeţul Suceava.

Dacă doriţi să faceţi o excursie ghidată pe munte, contactaţi Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei care organizează pe timpul verii mai multe astfel de excursii de o zi.

www.parcrodna.ro

Descoperă

Rezervaţia naturală Ineu-Lala face parte din Parcul Naţional Munţii Rodnei şi are ca elemente definitorii Vârful Ineu de 2279 m şi complexul de lacuri glaciare Lala.

Lacul Lala Mare se află la o altitudine de 1 815 m chiar sub Vârful Ineu, fiind unul dintre cele mai mari lacuri glaciare din România. În imediata apropiere a lacului aveţi ocazia să admiraţi şi replica mai mică a acestuia, lacul Lala Mica. O drumeţie până la aceste două lacuri înseamnă un pic de efort, însă veţi fi răsplătiţi cu siguranţă de peisajele montane de poveste.

Spre sfârşitul primăverii, spectacolul naturii se amplifică când pajiştile alpine sunt împânzite de rododendroni sau bujori de munte. Astfel, peisajul creat de nuanţele de roz şi rosu aprins fascinează privirea celui mai fin critic.

Deoarece accesul nu este cel mai facil, mulţi iubitori de munte vin aici cu cortul pentru a petrece câteva zile în mijlocul naturii.

Știați că?

Adâncimea medie a lacului Lala Mare este de 1,10 m, apa provenită din ploi şi zăpezi topite acumulându-se în circul unui fost gheţar cuaternar.

Aspecte de conservare

Rezervaţia naturală Ineu-Lala a fost creată pentru a proteja formele de relief glaciar, dar şi speciile de floră şi faună prezente în apropierea acestora.

Vremea


vineri
-18°C

duminică
-13°C

luni
-12°C
Activități