Biserica de Lemn Sf. Arhangheli din Rogoz

Info

Biserica se află în localitatea Rogoz din  judeţul Maramureş.

Descoperă

În Ţara Lăpuşului, în centrul satului Rogoz, veţi descoperi biserica de lemn cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil“, biserică aflată datorită unicităţii sale pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Construită în anul 1633, aceasta are un acoperiş asimetric, o uşă bogat decorată, iar capetele bârnelor ce susţin acoperişul sunt sculptate în forme de cap de cal.  Pictura murală, ce datează din anul 1785, se mai poate observa în naos şi pronaos.

Tot în centrul satului, aveţi ocazia să vizitaţi cea de-a doua biserică de lemn a comunităţii, biserica ce poartă hramul „Sfânta Paraschiva“.

Aflaţi în Rogoz, aveţi ocazia să treceţi şi pragul Muzeului Ţării Lăpuşului unde puteţi admira articole textile tradiţionale, dar şi diferite unelte din gospodăriile autentice. De asemenea, zona Lăpuşului este ideală pentru plimbări sau drumeţii de-a lungul defileului Lăpuşului sau pentru descoperirea de gospodării autentice maramureşene.

Știați că?

Biserica a fost construită în anul 1663 după invazia tătară din 1661.

Aspecte de conservare

Biserica de lemn Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil este inclusă din 1999 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, alături de alte şapte biserici din Maramureş.

Vremea


marți
17°C

miercuri
32°C

joi
34°C
Activități