Mila 23

Info

Satul pescăresc Mila 23 se găseşte în inima Deltei Dunării, pe Dunărea Veche, un braţ al canalului Sulina, la 53 km distanţă de Tulcea.

Accesul în localitate se face numai pe apă.

Descoperă

Locuit de pescari, în majoritate lipoveni, Mila 23 este unul dintre cele mai cunoscute şi pitoreşti sate ale Deltei Dunării.

Situat în inima deltei, pe un grind de-a lungul căruia se înşiruie gospodăriile pescăreşti, Mila 23 este un excelent punct de plecare pentru a descoperi delta.

Aici, în zona lacurilor Rădăcinos, Ligheanca, Bogdaproste, Trei Iezere sau pe canalele Şontea, Eracle, Lopatna şi Olguţa, veţi regăsi peisaje mirifice şi zeci de specii de păsări care desăvârşesc farmecul deltaic. Tot aici aveţi ocazia să vizitaţi şi un centru etnografic care vă va oferi informaţii despre viaţa locuitorilor deltei. De asemenea, pentru pasionaţii de pescuit sportiv, Mila 23 este o destinaţie de neratat.

Știați că?

Satul Mila 23 mai este supranumit „Satul Campionilor“, pentru că acesta este satul natal al multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin.

Aspecte de conservare

Asociaţia „Ivan Patzaichin—Mila 23“ este foarte activă în promovarea ecoturismului şi dezvoltării durabile în Delta Dunării, desfăşurând numeroase proiecte menite să susţină viaţa autentică din deltă.

Mila 23 a fost, şi este, punctul de plecare al multor iniţiative de dezvoltare a ecoturismului în deltă.

Vremea


vineri
-2°C

sâmbătă
2°C

duminică
1°C
Activități