Rezervaţia Naturală Pădurea Letea

Info

Rezervaţia Naturală Pădurea Letea este situată în partea nordică a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe teritoriul localităţii Letea, la 23 km de Sulina.

Intrarea în rezervaţie se va face numai pe jos şi având grijă de speciile de vegetaţie şi faună întâlnite pe drum.

Este recomandată o vizită cu un ghid autorizat, bun cunoscător al locurilor! Descoperiţi Delta Dunării responsabil!

www.conservareapaduriiletea.ro

Descoperă

Pădurea Letea este un loc unic în România, iar o vizită aici vă va oferi experienţe de neuitat. Dezvoltată sub formă de fâşii între dunele de nisip, pădurea Letea fascinează prin aspectul său mediteranean dat de vegetaţia căţărătoare precum viţa sălbatică, lianele greceşti sau curpenul de pădure.

La unicitatea locului contribuie din plin şi numeroasele specii de stejar, plop, frasin şi tei sau speciile de faună precum vulturul codalb, şoimul, corbul, dar şi numeroasele specii de insecte. Aproximativ 5 000 de specii de plante şi alte 2 000 de specii de insecte găsesc condiţii de viaţă aici, pădurea Letea fiind totodată şi cea mai nordică pădure subtropicală din Europa.

Un fenomen inedit care s-a produs aici în ultimii 25 de ani este prezenţa cailor abandonaţi la începutul anilor ‘90 şi care între timp s-au sălbăticit, devenind acum o curiozitate a zonei. Satul Letea este, datorită izolării sale, locul din deltă unde s-au păstrat cel mai bine casele tradiţionale însă condiţiile grele de trai au alungat mulţi dintre tinerii satului.

Pădurea Letea este un sit recomandat iubitorilor de natură şi biodiversitate.

Știați că?

Pădurea Letea este cea mai veche rezervaţie naturală din România, fiind oficial înfiinţată în anul 1938.

Aspecte de conservare

Rezervaţia Naturală Pădurea Letea este o arie protejată a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Din cele peste 5 000 ha cât are pădurea Letea, doar o parte reprezintă zona strict protejată.

Vremea


miercuri
2°C

joi
9°C

vineri
14°C
Activități