Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei

Info

Cheile Tişiţei se află în Parcul Natural Putna Vrancea, judeţul Vrancea. Accesul se face pe drumul naţional DN2D începând din localitatea Lepşa.
Cheile Tişiţei se desfăşoară pe o lungime de circa 4,5 km, iar traversarea lor poate dura aproximativ 6 ore dus-întors. Majoritatea vizitatorilor aleg să se oprească după Tunelul Mare. Pentru traversarea tunelurilor este necesar să aveţi o lanternă bună. Nu plecaţi la drum fără suficiente surse de apă şi alimentaţie. În rezervaţie se găsesc panouri informative şi pe alocuri băncuţe.
Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei este una dintre cele mai importante atracţii ale Parcului Natural Putna Vrancea şi se întinde pe o lungime de 8 km.

Traseul prin chei este unul spectaculos, cu pereţi stâncoşi, sectoare de canion şi podeţe de traversat.

Urmărind poteca tematică aveţi ocazia să vă documentaţi despre marile carnivore care populează pădurile, sau puteţi pur şi simplu să admiraţi vegetaţia luxuriantă şi apele rapizi ale Tişiţei.

Zona Lepşa este foarte căutată pentru agroturism, iar în preajma sărbătorilor satul primeşte numeroşi turişti.

Știați că?

Traseul din Cheile Tişiţei a fost folosit pe vremea stăpânirii habsburgice pentru a transporta material lemnos, tunelurile de la capătul rezervaţiei rămânând mărturii ale acelei epoci.

Aspecte de conservare

În secolul al XIX-lea întreaga pădure de pe Valea Tişiţei a fost defrişată, pădurea actuală fiind una regenerată. În pădurile de fag trăiesc populaţii importante de carnivore mari şi capre negre care au fost repopulate începând cu anul 1982. Şi vidrele îşi fac apariţia în albia Tişiţei, urmele lor putând fi observate mai ales iarna.

Vremea


vineri
5°C

sâmbătă
4°C

duminică
7°C
Activități