Rezervaţia Naturală Cascada Putnei

Info

Cascada Putna este situată în apropierea satului Lepşa, judeţul Vrancea.

Vizitarea cascadei se face doar pe scările de acces amenajate. Este interzis scăldatul şi accesul cu animale de companie.

Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Rezervaţia Naturală Cascada Putnei este cel mai vizitat obiectiv al Parcului Natural Putna Vrancea. Aici apele râului Putna şi-au croit un traseu anevoios printre stâncile imense şi au dat naştere frumoasei cascade cu căderea ei de peste 12 m. Spectacolul apelor, peisajele pitoreşti şi tărâmul de legendă al baladei Mioriţa îi ţin pe iubitorii de natură departe de oraşele aglomerate.

Recomandabil ar fi să continuaţi drumul de la cascadă şi să ajungeţi în minunatele chei ale Tişiţei, o altă atracţie importantă a Munţilor Vrancei.

Știați că?

O legendă spune că o dată pe an, după miezul nopţii, aici ar apărea o femeie deosebit de frumoasă îmbrăcată în alb, care oferă celui aflat în apropiere un pumn de diamante. Nimeni nu ştie însă care este noaptea din an în care aceasta îşi face apariţia.

Aspecte de conservare

În anul 1973 Cascada Putnei a fost declarată Monument al Naturii, iar tot atunci au fost realizate şi primele amenajări pentru vizitare. Datorită antropizării excesive, în timp au fost distruse mare parte din speciile de plante de stâncărie, printre care şi floarea de colţ.

Vremea


vineri
3°C

sâmbătă
5°C

duminică
9°C
Activități