Parcul Natural Putna Vrancea

Info

Parcul Natural Putna Vrancea se regăseşte pe teritoriul localităţilor Soveja, Tulnici, Nistoreşti şi Păuleşti, judeţul Vrancea.
Parcul este străbătut de drumul naţional DN2D care face legătura cu judeţul Braşov. Alte căi de acces în parc sunt prin localităţile Soveja şi Vizantea.
În localitatea Lepşa se află un centru de informare turistică.
Taxă de vizitare: Da

Descoperă

În Munţii Vrancei natura, istoria şi cultura se îmbină armonios, creând peisaje unice de o frumuseţe remarcabilă.

O emblemă a acestor munţi sălbatici este Parcul Natural Putna Vrancea care acoperă în mare parte valea râului Putna şi a afluenţilor săi. Veţi găsi aici o serie de rezervaţii naturale deosebite precum Pădurea Lepşa-Zboina, Cascada Putnei, Valea Tişiţei, Groapa cu Pini sau Muntele Goru.

Parcul este de asemenea împânzit de nouă trasee montane cu diferite grade de dificultate care vă pot conduce până în inima acestor munţi.

Alte posibilităţi de a petrece activ timpul în parc sunt practicarea echitaţiei, ciclismul sau pescuitul.

Atractivitatea Parcului Natural Putna Vrancea este sporită şi de prezenţa în imediata apropiere a unor sate tradiţionale precum Negrileşti şi Bârseşti, unde puteţi vizita ateliere de prelucrare tradiţională a lemnului sau puteţi participa la evenimente locale precum Boteitul oilor de la Negrileşti.

Dacă ajungeţi în Lepşa vizitaţi păstrăvăria, Mănăstirea Lepşa sau biserica din lemn.

Alte atracţii turistice adiacente zonei parcului sunt staţiunea Soveja şi monumentele din Soveja, Mărăşeşti şi Mărăşti, dedicate primului război mondial.

Oferta de cazare în zonă este foarte bogată şi pentru toate gusturile, aşa că nu vă rămâne decât să descoperiţi frumuseţile acestui ţinut.

Știați că?

Păstrăvăria din Lepşa este una dintre cele mai mari din România, anual vânzându-se aici peste 8 tone de peşte.

Aspecte de conservare

Parcul Natural Putna Vrancea a fost desemnat sit de importanţă comunitară în cadrul reţelei ecologice Natura 2000.

Speciile emblemă ale parcului sunt ursul, râsul şi lupul. Din cele 110 specii de păsări ce pot fi observate aici, 75 sunt strict protejate ceea ce conferă parcului statutul de zonă de protecţie avifaunistică în cadrul aceleiaşi reţele ecologice.

Vremea


vineri
4°C

sâmbătă
5°C

duminică
10°C
Activități