Cheile Caraşului

Info

Cheile Caraşului se află pe teritoriul administrativ al localităţii Caraşova, judeţul Caraş-Severin.

Rezervaţia naturală este vizitabilă tot timpul anului şi este recomandat să purtaţi echipament adecvat pentru munte (pericol de vipere).

Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Cheile Caraşului reprezintă o rezervație naturală din Munţii Banatului, ce se întinde pe 2 988 ha în sud-vestul României în cadrul Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului.

Aria naturală formează unul dintre cele mai spectaculoase peisaje din sud-vestul României având forma unor canioane care cuprind nenumărate specii de plante şi animale alături de păduri sălbatice de fag. Primăvara şi toamna situl este de o frumuseţe aparte.

Puteţi ajunge în chei din comuna Caraşova, mergând pe o potecă de-a lungul râului Caraş, iar parcurgerea acestora va trebui să o faceţi pe jos, doar aşa veţi avea posibilitatea de a admira vegetaţia, peşterile şi peisajele sălbatice superbe.

Știați că?

În Cheile Caraşului se regăsesc 500 de peşteri şi avene de diferite dimensiuni.

Aspecte de conservare

Rezervaţia Naturală Cheile Caraşului a fost desemnată zonă cu protecţie integrală, însă în continuare este o zonă sensibilă deoarece, de-a lungul timpului, a fost afectată de diverse activităţi antropice cum ar fi defrişări ilegale, braconaj, dar şi practicarea unor forme de turism nepotrivite.

Situl dispune de panouri de avertizare/atenţionare, panouri de informare, poteci/drumuri pentru vizitare.

Vremea


joi
3°C

sâmbătă
4°C

duminică
7°C