Rezervaţia Naturală Izvoarele Nerei

Info

Rezervaţia Naturală Izvoarele Nerei se regăseşte pe teritoriul localităţii Borlovenii Vechi, judeţul Caraş-Severin.

Rezervaţia este vizitabilă tot timpul anului şi este recomandat să purtaţi echipament pentru munte (pericol de vipere).

Descoperă

În cadrul Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului veţi regăsi această arie protejată deosebită, Izvoarele Nerei. Numele rezervaţiei traversate de râul Nera vine de la o serie de izvoare ce formează pârâuri cum ar fi Coşava Mare şi Coşava Mică.

Importanţa rezervaţiei este inestimabilă deoarece aici, pe o suprafaţă de aproximativ 5000 ha, se găsesc unele dintre cele mai frumoase şi întinse păduri virgine de fag din Europa. Aceste păduri, cu o vechime de 450 de ani, sunt habitatul unor carnivore mari cum ar fi ursul, lupul, pisica sălbatică sau râsul. Atmosfera sălbatică de aici face ca o vizită în rezervaţie să fie asemeni unei întoarceri în timpurile preistorice.

 

Știați că?

Pădurea din Rezervaţia Naturală Izvoarele Nerei reprezintă cea mai întinsă suprafaţă cu păduri virgine de fag din Europa (exceptând Rusia).

Aspecte de conservare

Rezervaţia Naturală Izvoarele Nerei beneficiază de peste 30 de ani de un regim de protecţie integrală. Cu toate acestea, pădurile sunt sub ameninţarea defrişărilor ilegale care afectează în general toate pădurile carpatice de pe teritoriul României.

Pădurea virgină din Rezervaţia Naturală Izvoarele Nerei este inclusă din 2017 în Patrimoniul Mondial UNESCO, alături de alte 6 astfel de păduri din România.

Vremea


vineri
-8°C

sâmbătă
-8°C

duminică
-9°C
Activități