Castelul Corvinilor

Info

Adresa castelului este str. Castelului 1-3 în localitatea Hunedoara din judeţul Hunedoara.

Program de vizitare: zilnic între orele 09:00 - 17:00, luni între orele 12:00-17:00. Ultima intrare se face cu 45 minute înainte de ora închiderii.

Taxă de vizitare: Da

www.castelulcorvinilor.ro

Descoperă

Castelul Corvinilor, (Corvineştilor sau Huniazilor), unul dintre cele mai frumoase castele din Europa este o splendidă construcţie medievală realizată în stilul gotic, fiind situat în apropierea oraşului Hunedoara.

Ridicat în secolul al XIV-lea, castelul a fost mult timp reşedinţa familiei Corvin ai cărei membri au făcut pe rând importante modificări sau adăugiri.

Acesta se impune în peisaj prin turnurile, bastioanele şi donjonul ce îi dau un farmec aparte.

Accesul se face traversând un pod de lemn susţinut de piloni masivi din piatră adânc fixaţi în pârâul Zlasti.

În interior, spaţioasele camere vă vor impresiona, iar expoziţiile şi colecţiile prezente aici vă vor aduce aminte de vremurile de odinioară.

Știați că?

În curtea castelului în apropierea capelei, se află o fântână adâncă de 30 de metri despre care se spune că ar fi fost săpată în stâncă timp de 15 ani de trei prizonieri turci în schimbul promisiunii că vor fi eliberaţi dacă vor ajunge la apă.

Aspecte de conservare

Prin arhitectura deosebită şi legendele ce îl înconjoară, Castelul Corvinilor, recent restaurat, atrage un număr foarte mare de turişti.

Vremea


miercuri
-8°C

joi
2°C

vineri
3°C
Activități