Turnul Negru

Info

Turnul se află pe Dealul Warthe în localitatea Braşov din judeţul Braşov.

Acesta este situat în pădure, pe o cărare aflată la jumătatea distanţei dintre aleea de promenadă Warthe şi Aleea După Ziduri.

Program de vizitare:

Marţi - Duminică între orele 10:00 - 18:00

Taxă de vizitare: Da

Descoperă

Turnul Negru al Cetăţii Braşovului a fost construit în secolul al XIV-lea. Acesta şi-a căpătat numele, la fel ca Biserica Neagră, în urma unui incendiu care i-a înnegrit zidurile.

Înalt de 11 metri şi poziţionat strategic pe Dealul Warthe, turnul avea galerii întinse pe trei etaje ce îi conferea un important rol de apărare şi supraveghere.

În prezent, în interiorul turnului puteţi vizita o expoziţie a Muzeului Judeţean de Istorie Braşov ce cuprinde exponate ale diferitelor bresle de meşteşugari ale cetăţii. Turnul este foarte atractiv şi noaptea datorită sistemului spectaculos de iluminare care îl pune în valoare.

 

Știați că?

În 1689 turnul a fost foarte afectat de marele incendiu ce a pustiit întreaga Cetate a Braşovului, incendiul înnegrind zidurile turnului şi oferindu-i denumirea folosită şi astăzi.

Aspecte de conservare

Turnul Negru este în prezent foarte bine pus în valoare din punct de vedere turistic după renovările ample ce au avut loc începând cu anul 1995.

Un acoperiş de sticlă îi protejează zidurile de intemperii, iar la începutul anilor 2000 s-a amenajat şi interiorul acestuia, turnul devenind astfel vizitabil şi intrând sub patronajul Muzeul Judeţean de Istorie Braşov.

Vremea


joi
-1°C

sâmbătă
2°C

duminică
3°C
Activități