Lacul Sfânta Ana

Info

Lacul se află în apropierea staţiunii Băile Tuşnad din judeţul Harghita.

Descoperă

Lacul Sfânta Ana situat în Masivul Ciomatu este un lac misterios în jurul căruia dăinuie multe legende. Înconjurat de păduri de conifere ce se oglindesc în apele cristaline, Lacul Sfânta Ana este unic în România, fiind singurul lac format într-un crater vulcanic.

Aflat la o altitudine de 946 de metri în apropierea staţiunii Băile Tuşnad, lacul reprezintă o atracţie de neratat când vizitaţi Ţinutul Secuiesc.

Aerul puternic ionizat cu efecte terapeutice, plimbările cu barca sau drumeţiile pe potecile pădurilor din jur sunt doar câteva dintre motivele pentru a descoperi acest loc unic în România.

În apropierea lacului puteţi vizita şi rezervaţia naturală Tinovul Mohoş.

Știați că?

Lacul Sfânta Ana are o formă aproape circulară ce respectă forma craterului vulcanului unde s-a format, iar adâncimea maximă atinge pe alocuri 7 m.

Lacul este alimentat numai din precipitaţii, neavând izvoare proprii, aşa explicându-se şi  puritatea deosebită a apelor sale.

Aspecte de conservare

Lacul Sfânta Ana este o rezervaţie naturală complexă, geologică, floristică şi faunistică şi este sit Natura 2000 alături de rezervaţia naturală Tinovul Mohoş.

Vremea


sâmbătă
-0°C

duminică
9°C

luni
1°C
Activități